Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT a dat o lovitură grea traficanţilor de ţigări

DIICOT

DIICOT Iaşi a dat o lovitură grea traficanţilor de ţigări. O întreagă reţea a fost destructurată de către procurori. 28 de de contrabandişti de ţigări fabricate în Republica Moldova au fost prinşi de oamenii legii.

Vasile Airinei, procuror DIICOT Iaşi, a declarat că 28 persoane care erau suspectate a fi membri ai grupării infracţionale au fost audiate miercuri. Faţă de 10 dintre aceştia s-a impus luarea deciziei de reţinere pentru 24 de ore. În timpul descinderilor au fost confiscate peste 21.00 pachete cu ţigări de diferite mărci, 30.5 litri alcool, 108 telefoane mobile, 102 cartele telefon, patru laptopuri, un computer, două tablete, un TV LED, opt memory stick-uri, un hard extern, două staţii radio, patru arme albe, opt maşini a căror valoare totală este de peste 321.000 lei. Oamenii legii au mai confiscat şi importante sume de bani constând în euro, dolari şi lei, precum şi alte obiecte şi documente.

Chestorul de poliţie Ştefan Alexa, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, a declarat că în perioada aprilie 2014-octombrie 2015 poliţiştii de frontieră au mai descoperit şi confiscat peste 31.000 pachete cu ţigări diferite mărci provenite din contrabandă, valoarea totală a acestora fiind de peste 275.030 lei.

'În urma unor activităţi informativ-operative, poliţiştii de frontieră şi procurorii DIICOT, sprijiniţi de DGA Iaşi şi Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii unui grup infracţional organizat care avea preocupări ilicite în sfera contrabandei cu ţigări. Această reţea, care avea în componenţă cetăţeni români şi moldoveni, acţiona pe raza judeţului Iaşi. Liderul reţelei era un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 20 ani', a declarat procurorul Airinei, potrivit agerpres.

Alte şase persoane se aflau în eşalonul doi al grupării şi acţionau sub coordonarea şi îndrumarea celor doi lideri. În urma înţelegerii prealabile distribuiau mai departe pe piaţa neagră din municipiul Iaşi, urmărind obţinerea ilicită de beneficii financiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.