Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT a spart o rețea de contrabandiști din Suceava. Trei traficanți, arestați preventiv

DIICOT
diicot perchezitii

Procurorii DIICOT şi poliţiştii din Suceava au destructurat o peţea profilată pe contrabandă cu ţigări, formată din cetăţeni români şi ucraineni. Aproape 800.000 de ţigarete de provenienţă extracomunitară au fost găsite în urma unor percheziţii făcute la şase adrese din judeţul Suceava. Trei persoane au fost arestate preventiv în acest caz şi o a patra este cercetată sub control judiciar, conform News.ro.

„Din actele de urmărire penală efectuate a reieşit că, în luna noiembrie 2023, persoanele cercetate (cetăţeni români şi ucraineni) ar fi constituit, în judeţul Suceava, un grup infracţional organizat, având drept scop introducerea ilegală în România a unor cantităţi de ţigarete de provenienţă extracomunitară. Acestea ar fi fost transportate cu autovehicule, având locaşuri special amenajate şi depozitate, în imobile deţinute de membrii grupului infracţional, de unde ar fi fost, ulterior, mutate temporar în alte locaţii, până la comercializarea către clienţi din ţară”, informează, duminică, Poliţia judeţeană Suceava.

La locuinţele suspecţilor au fost descoperite cantităţi mari de ţigări. Percheziţiile au avut loc după ce aceştia au fost prinşi în flagrant vânzând ţigarete din Ucraina, introduse ilegal în ţară.

„La data de 1 decembrie a.c., bărbaţii au fost prinşi în flagrant delict în timp ce ar fi deţinut, în vederea comercializării, ţigarete de contrabandă, de provenienţă ucraineană. În cursul aceleaşi zile, au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Suceava, fiind descoperite şi ridicate 787.280 de ţigarete de provenienţă extracomunitară, 4 autovehicule folosite în activitatea infracţională, precum şi alte mijloace de prob”, precizează sursa citată

În timpul descinderilor, anchetatorii au descoperit şi alte bunuri fără documente de provenienţă, ambalate în cutii de carton şi recipiente din plastic, purtând menţiuni în limba ucraineană, care au fost predate Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au reţinut trei persoane pe numele cărora instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă. Un al patrulea suspect este cercetat sub control judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.