Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT a intrat în forță peste proxeneți: Descinderi de amploare în Iași!

DIICOT

Cinci bărbați au fost reținuți, iar o persoană a fost plasată sub control judiciar într-un dosar în care polițiștii și procurorii DIICOT Iași fac cercetări pentru trafic de minori, proxenetism, folosirea prostituției infantile și lipsire de libertate în mod ilegal.

În acest caz, polițiștii și procurorii au făcut marți 8 percheziții domiciliare în județul Iași.

Potrivit IGPR, pe parcursul anului 2023, un bărbat ar fi recrutat două persoane minore, în scopul exploatării sexuale, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora cauzată de vârsta fragedă, lipsa mijloacelor de subzistență și nivelul scăzut de educație.

Acesta, împreună cu alte 3 persoane, cercetate în cauză, ar fi obligat-o pe una dintre minore, de 16 ani, să practice prostituția în beneficiul lor, transportând-o în diverse locații, identificând clienți și primind sumele de bani rezultate din activitatea infracțională.

Cu privire la un alt bărbat, s-ar fi reținut faptul că ar fi întreținut raporturi sexuale contra cost cu una dintre minore, despre care ar fi cunoscut că practică prostituția, iar ulterior, prin constrângere fizică, ar fi împiedicat-o să părăsească imobilul în care s-ar fi aflat, lipsind-o astfel de libertate, în mod ilegal.

De asemenea, unul dintre bărbați ar fi determinat și înlesnit unei persoane majore practicarea prostituției, negociind cu mai mulți clienți prețul prestațiilor și însușindu-și o parte din foloasele materiale realizate.

Cercetările au relevat și faptul că un alt bărbat, cercetat în cauză, ar fi recrutat o altă persoană majoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia și, după ce ar fi adăpostit-o într-un imobil situat în municipiul Roman, ar fi obligat-o să practice prostituția, în folosul său.

Procurorii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 5 persoane și măsura controlului judiciar față de cea de-a șasea.

Miercuri, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a celor 5 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.