Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT a reținut 9 persoane care ar fi trișat la păcănele și încasau marele Jackpot

Novomatic
Pacanele sala de joc noroc

Nouă persoane au fost reţinute, iar pentru alte două a fost dispus controlul judiciar pentru 60 de zile, în urma audierilor efectuate de procurorii DIICOT Caraş-Severin într-un dosar care vizează fraudarea unor aparate de jocuri de noroc de tipul "slotmachine" din judeţele Caraş-Severin,Timiş, Arad şi Hunedoara, suspecţii intervenind asupra echipamentelor pentru a favoriza anumite câştiguri, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IPJ Caraş-Severin, în cursul zilei de marţi au fost efectuate 26 de percheziţii în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi în municipiul Bucureşti, prilej cu care poliţiştii şi procurorii DIICOT au descoperit şi ridicat 22 de telefoane mobile, 18 laptop-uri, 200 de chei de accesat aparatele de jocuri de noroc, 85 de medii de stocare, 7 DVR-uri, 4 unităţi PC, 323.298 de lei, 14.705 euro, 15.000 de forinţi, precum şi înscrisuri contabile, documente şi alte mijloace de probă.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada septembrie 2019 - decembrie 2023, 26 de persoane din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, administratorii şi angajaţi ai două societăţi comerciale din judeţul Timiş, precum şi alte persoane, ar fi constituit un grup infracţional organizat, având drept scop obţinerea unor sume importante de bani, prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine, din mai multe locaţii din judeţele Caraş-Severin,Timiş, Arad şi Hunedoara. Astfel, membrii grupului infracţional ar fi intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive şi programe informatice, crescând în mod artificial câştigurile care trebuiau acordate potenţialilor jucători", se arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin, remis AGERPRES.

De asemenea, suspecţii ar fi modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului şi a procentajului de câştig, însuşindu-şi, în mod fraudulos, Jackpot-urile mari.

Care ar fi fost ierarhia și modul de operare

Organizarea în cadrul grupului era de tip piramidal, persoanele cercetate acţionând pe trei paliere distincte. Primul ar fi avut în componenţă patru lideri cu funcţii de conducere în cadrul celor două firme cu sediul în judeţul Timiş.

Cel de-al doilea palier, de execuţie, ar fi fost constituit din angajaţi ai firmelor care, la comanda liderilor grupului, s-ar fi deplasat în locaţiile unde se aflau aparatele de jocuri de noroc şi ar fi intervenit asupra acestora, prin folosirea unor chei speciale, dispozitive şi alte accesorii.

Pe ultimul palier ar fi acţionat persoanele care ar fi avut calitatea de administratori - în fapt sau în drept, ai unor locaţii în care erau instalate aparate de jocuri de noroc puse la dispoziţie de liderii grupului infracţional, în baza unor contracte de participaţiune sau închiriere

Potrivit înţelegerilor stabilite anterior, aceştia ar fi anunţat membrii grupului infracţional, care ar fi operat pe palierul de execuţie, despre încasările masive la aparatele din sălile administrate, pentru a veni să acţioneze cu dispozitive, în vederea fraudării aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine.

Câştigurile obţinute din activitatea infracţională ar fi fost însuşite şi împărţite în interiorul grupului de criminalitate organizată.

Suportul de specialitate în această operaţiune a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT Structura Centrală, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.