Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT, acțiune în FORȚĂ: Indivizi care traficau fete în Spania și Elveția, săltați după ce au făcut averi fabuloase de pe urma tinerelor

diicot

Nouă percheziții au fost făcute, miercuri, în Buzău, la persoane din familii ce traficau fete în Spania și Elveția, după ce le recrutau prin metoda „lover boy”. Traficanții au obținut de pe urma lor aproape un milion de euro, bani investiți în mașini de lux și alte bunuri, pentru a li se pierde urma.

Citește și: S-a aflat! Ce salariu are Mugur Isărescu

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de DIICOT, au fost efectuate nouă percheziţii în Buzău și două comune limitrofe, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

Practic, procurorii au probe că în perioada 2010-2017 s-a constituit și a funcționat un grup infracțional organizat de tip interfamilial, format din șase suspecţi, care au comis infracțiuni de proxenetism și trafic de persoane, ducând mai multe tinere pe teritoriile Regatului Spaniei și al Confederației Elvețiene, precum și în comiterea infracțiunii de spălare a banilor astfel obținuți, cu prelungirea acestei ultime activități infracționale până la nivelul anului 2019.

Citește și: Dezastru! Şeful Transelectrica şi-a falsificat diploma de absolvire

Potrivit DIICOT, fetele erau recrutate din România și exploatate sexual pe teritoriile Spaniei și al Elveției.

„Metoda cel mai des utilizată pentru recrutarea tinerelor a fost metoda cunoscută sub denumirea 'lover boy', ce constă în manifestarea unor sentimente de afecțiune însoțită de promisiunea întemeierii unei familii, promisiune materializată în unele cazuri prin încheierea formală de căsătorii, deziderat ce era condiționat de acumularea prealabilă de importante și aparent facile venituri materiale ce nu pot fi obținute în alt mod decât practicarea prostituției de către tânăra în cauză. Interesul real al proxenetului era dezvăluit ori devenea evident pe durata desfășurării activității de prostituție când tânăra era supusă la presiuni din ce în ce mai mari pentru obținerea de venituri cât mai consistente, presiuni însoțite în cele mai multe cazuri de corecții fizice, iar cea mai mare parte a banilor obținuți erau direcționați pentru satisfacerea exclusivă a dorințelor materiale ale proxenetului”, spun procurorii DIICOT.

Datorită acestei perioade în care tinerele erau „în zona de control și influență a proxenetului”, fetele nu au sesizat organele de anchetă până în momentul în care au realizat ca sunt victimele unei înșelăciuni sentimentale.

Tinerele erau duse în Spania și Elveția cu autoturismul ori cu avionul, erau cazate în apartamente închiriate de către membrii grupării, în care locuiau și ei, apoi persoanele acuzate găseau cluburi unde plasau fetele pentru practicarea prostituției.

Citește și: Alexandru Cumpănașu, atac de ultimă oră la Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis: ‘Își pun coada pe spinare’

Potrivit DIICOT, tienrele erau supravegheate astfel încât să rămână în zona de control în influența membrilor grupării.

„Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională, aproximativ 944.000 de euro, au fost investite de către membrii grupului în imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziționate pe numele suspecţilor ori pe numele altor persoane și revândute ulterior, urmărindu-se astfel ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestor bunuri, ascunderea ori disimularea adevăratei naturi, a provenienței, dispoziției, circulației sau a proprietății bunurilor”, se arată în comunicatul DIICOT.

Nouă persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.