Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT are un singur procuror de execuție pe partea de TERORISM. Hosu: E o ușoară ipocrizie din partea noastră. Să ducem resursele acolo unde trebuie

diicot3

Adjunctul delegat al șefului DIICOT, Giorgiana Hosu, propusă de Tudorel Toader pentru un mandat de 3 ani în aceasta funcție, susține că DIICOT s-a reorganizat în 2016 pentru creșterea puterii serviciului de combatere a terorismului, însă acest serviciu are un singur procuror de execuție în prezent.

Fostul șef al DIICOT, în prezent vicepreședinte al CSM, Codruț Olaru, i-a adresat Giorgianei Hosu o intrebare referitoare la posibile măsuri de reorganizare ale Direcției, menționând că, deși competența s-a diminuat, schema de personal s-a majorat.

În replică, Hosu a precizat că ar fi necesară o regandire a competentelor DIICOT: "Cred că și acum cred că o structură specializată trebuie sa fie flexibila, nu foarte mare. Cred că DIICOT s-a reorganizat in 2016 motivat de creșterea puterii serviciului de combatere a infracțiunilor de terorism. In acest moment, acolo e un singur procuror de execuție. E o ușoară ipocrizie din partea noastră să nu spunem că e un pericol. DIICOT s-a organizat așa, prin urmare să ducem resursele acolo unde trebuie și unde ne-am angajat. Trebuie sa ne regândim inca o data competentele si sa incercam sa redirectionam resursele catre lucrurile care conteaza".

Citeste si Adjunctul șefului DIICOT, despre relația cu SRI: Dacă s-ar demonstra că ofițerii au făcut anchetă, atunci funcția aceasta o să rămână vacantă

Referitor la problema poliției judiciare a DIICOT, magistratul a declarat : "Situația e dramatică în tara, sunt procurori care lucrează cu doi sau trei polițiști la o brigadă, sunt procurori care au 20-30 de dosare și nu au nici macar un polițist de la DCCO. Oamenii au plecat din crima organizată, ofițeri supra specializati".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.