Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT Bacău a reținut patru persoane pentru trafic de droguri

droguri diicot

Patru persoane au fost reţinute de DIICOT Bacău după ce, în urma unor percheziţii la locuinţele acestora, au fost găsite mai multe cantităţi de droguri şi sume de bani, care probabil provin din vânzarea substanţelor interzise. Persoanele respective erau implicate în activităţi de trafic de droguri în Bacău. De asemenea, anchetatorii au găsit un pachet într-un autoturism care transporta colete din Torino, în care se aflau peste 600 de grame de rezină de cannabis, marfă care era destinată celor patru persoane.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus, luni, reţinerea pentru 24 de ore a patru persoane, pentru introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuare de operaţiuni ilicite cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, conform News.ro.

Citește și: Ce face Klaus Iohannis în plină criză de coronavirus COVID-19

"În cauză s-a stabilit faptul că pe raza judeţului Bacău a acţionat un grup format din şapte persoane implicate în activităţi de trafic de droguri de risc şi mare risc, respectiv comercializarea de de haşiş la preţul de 50 – 60 lei gramul, substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive la preţul de 70 lei /0,5 grame şi droguri de mare risc la preţul de 35 lei/0,4 grame”, se arată în comunicat.

În 8 martie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi lucrătorii de poliţie din cadrul I.P.T.F. Oradea au efectuat, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, controlul asupra unui autoturism ce transporta colete din Torino, cu destinaţia Bacău. Cu această ocazie, în interiorul unuia dintre colete a fost identificată o cantitate de aproximativ 630 de grame substanţă vegetală solidă (rezină de cannabis), ascunsă în diferite obiecte sau produse.

Citește și: Ciolacu: ‘PSD va vota joi’

În 9 martie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au făcut nouă percheziţii domiciliare în urma cărora au fost depistate diferite cantităţi de droguri de risc si substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, instrumente de mărunţire, porţionare, ambalare (grindere, cântare, ţiple, folii aluminiu), telefoane mobile şi tablete şi sumele de 11.600 de lei, 300 de euro, 115 de lire sterline şi 121 de dolari.

În cursul zilei de marţi, cei patru urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și: Raed Arafat face acuzații grave: ‘Trebuia să avem stocuri de acum doi ani’

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.T.F. Oradea, a ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Arad şi a jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.