Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT continuă să se facă de râs, după clasarea dosarului 'Rompetrol II': Ce precizări a făcut parchetul rămas fără șef

diicot

DIICOT transmite, marți seara, că s-a dispus clasarea față de mai mulți inculpați și suspecți din dosarul „Rompetrol II”, dar anumite măsuri asiguratorii au fost menținute asupra unor bunuri aparținând Rompetrol Rafinare – punct de lucru Năvodari, Platforma Petromidia.

Potrivit DIICOT, prin ordonanța numărul 225/D/P/2006 din 5 decembrie 2019, verificată pentru legalitate și temeinicie la 6 decembrie 2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus clasarea cauzei penale față de mai mulți inculpați și suspecți acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, înșelăciune, complicitate la înșelăciune, delapidare, complicitate la delapidare, evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani, manipularea pieței de capital, dezvăluire de informații privilegiate și utilizare de informații privilegiate, în dosarul „Rompetrol II”.

Citește și: EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

„Prin aceeași ordonanță, procurorii DIICOT au dispus ridicarea măsurilor asiguratorii instituite asupra bunurilor aparținând inculpaților și suspecților, asupra sumei de 457.483 lei aflată în contul S.C. Rompetrol Rafinare SA, asupra bunurilor identificate la punctul de lucru Năvodari, județul Constanța, precum și menținerea măsurilor asiguratorii până la concurența sumei de 106.485.365 USD asupra unor bunuri imobile aparținând Rompetrol Rafinare S.A.(„RRC”) – punct de lucru Năvodari, Platforma Petromidia”, arată DIICOT.

DIICOT precizează că măsură urmează să înceteze de drept dacă Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului și Faber Invest&Inc. nu va introduce acțiune civilă în 30 de zile de la comunicarea soluției dispuse de procuror.

Citește și: Alertă pentru șoferi! Riscați să rămâneți fără bani! Este fals

Soluția de clasare a fost comunicată părților, care pot face plângere împotriva ei în termen de 20 de zile de la data comunicării.

Dosarul „Rompetrol II” a fost clasat de procurorii DIICOT, la trei ani de la disjungerea dintr-o altă cauză, trimise în judecată în 2006, și sechestre de miliarde de lei. Procurorul general Bogdan Licu s-a declarat nemulțumit și a spus că marți seara merge la o discuție cu conducerea DIICOT.

Citește și: Lovitură pentru Adrian Năstase! Decizia luată azi

În luna mai 2016, procurorii DIICOT au demarat cercetările în dosarul „Rompetrol II", punând sechestre de aproximativ trei miliarde de lei pe acţiunile rafinăriei Petromidia şi pe conturile unor persoane fizice, dosarul fiind disjuns dintr-o cauză trimisă în judecată în anul 2006, investigaţiile vizând intervalul 1998-2003, în ultimii trei ani Guvernul României fiind condus la Adrian Năstase.

În primul dosar „Rompetrol", au fost trimise în judecată 13 persoane, printre acestea fiind omul de afaceri Dinu Patriciu, fostul ministru Sorin Pantiş şi Sorin Roşca Stănescu.

Citește și: Confruntare directă între Gheorghe Dincă și complicele său! Monstrul din Caracal, față în față cu Risipițeanu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.