Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT le-a pus cătușe: Doi afaceriști și un primar sunt duși cu mandat de ARESTARE PREVENTIVĂ

mascati perchezitii diicot

La data de 09.06.2017 procurorii DIICOT – B.T. Vaslui au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Chariton Marius, Grigoriu Vasile Romică şi Caragață Manole Nelu, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, dare de mită şi luare de mită.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2013-2016 inculpații Chariton Marius şi Grigoriu Vasile Romică au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârşirii infracțiunii de evaziune fiscală (rambursări, restituiri sau compensări de tva ), prin intermediul mai multor societăți comerciale.

Citește și: Ce n-a văzut Parisul! Lindsey Davenport, despre Simona Halep: E ca un robot, execuţii aproape imposibile pentru mintea umană, nemaiîntâlnită în circuitul feminin şi chiar la mulţi băieţi

De asemenea, s-a reţinut că în cursul lunii aprilie 2017, inculpatul Caragață Manole Nelu, în calitate de primar al comunei Poienești, judeţul Vaslui, a pretins şi a primit de la inculpatul Chariton Marius suma de 12.000 lei, în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu, în sensul atribuirii unui contract care viza fabricarea unui mobilier în vederea înzestrării unei grădinițe situate pe raza comunei.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și: Replica Simonei Halep după ce Karolina Pliskova a spus că ar paria tot ce are pe victoria în finala de la Roland Garros

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește și: Ce n-a văzut Parisul! Simona Halep este, DEJA, prima în lume: Iată clasamentul anunțat de WTA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.