Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT pregăteşte mandatul de aducere în cazul mamei Luizei - Cum pot proceda pentru obţinerea probei biologice

Antena 3
luiza melencu

Legislaţia naţională prevede cu claritate prin toate articolele sale, începând de la Constituţie şi până la codurile de procedură că deciziile judecătorului se execută tacit. În aceeaşi categorie intră şi mandatele dispuse pe latură penală de judecătorii de fond sau de drepturi şi libertăţi.

Astfel mandatul obţinut de DIICOT pentru prelevarea de probe biologice de la mama Luizei se va executa de către procurorul care l-a solicitat.

Pentru punerea în executare a mandatului de prelevare a probelor biologice, procurorul de caz, a dispus citarea femeii pentru marţi la ora 10.30 la sediul poliţiei din Caracal.

Monica Melencu nu s-a prezentat astfel că la acest moment următorul pas prevăzut de procedura penală este emiterea mandatului de aducere.

Concret, când un martor sau persoană solicitată de procuror nu dă curs citaţiei primite în cunoştinţă de cauză magistratul are la îndemână instrumentul denumit "mandat de aducere".

În acest fel poliţia judiciară identifică persoana, o localizează, o preia de unde se află şi o conduce la biroul procurorului, potrivit normelor legale aflate în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.