Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT preia cazul din The Sun: Ce anchetează procurorii de la Criminalitate Organizată şi Terorism

diicot3

Procurorii DIICOT efectuează verificări în legătură cu aspectele semnalate în reportajul ziarului britanic 'The Sun', care prezintă situaţia unei familii din oraşul Carei care şi-ar pune copiii la muncă şi câte 13 ore pe zi la asamblarea unor ouă de jucărie.

"Urmare a reportajului difuzat de către publicaţia britanică 'The Sun' şi preluat de către mass-media din România, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism efectuează verificări privind aspectele semnalate în materialul de presă", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Citește și: GAFĂ PORNO la TV: A lăsat-o pe o prezentatoare în sânii goi / VIDEO

În reportajul respectiv apare o familie de români formată din mama, tatăl, fiul în vârstă de 11 ani şi fiica de 6 ani, care asamblează ouă de jucărie Kinder. Jurnaliştii britanici vorbesc de "sclavii minori" din România, care sunt plătiţi cu 20 de lei pentru 1.000 de ouă cu surprize. Jucăriile sunt trimise la o fabrica din Carei, după care ajung în Ungaria, unde sunt învelite în ciocolată.

Şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, Mariana Dragoş, a declarat marţi că nu se pune problema exploatării prin muncă a copiilor din Carei prezentaţi în ziarul 'The Sun', ba dimpotrivă, aceştia frecventează şcoala şi nu au absenţe.

Citește și: A fost creată, în laborator, PRIMA INIMĂ care bate

"În urma verificărilor preliminare la faţa locului, nu se confirmă cele relatate de presa internaţională, de ziarul 'The Sun'. Chiar nu se pune problema unei exploatări prin muncă a copiilor, din contră. Din declaraţiile mamei reiese că s-au prezentat un jurnalist însoţit de un traducător ca fiind angajaţi ai firmelor care fac acele jucării şi doresc să promoveze aceste jucării în rândul copiilor. Ei au fost cei care au realizat acele poze sub îndrumarea jurnalistului. De asemenea, noi am verificat şi dacă aceşti copii frecventează şcoala. Aceşti copii nu au absenţe, merg la şcoală, chiar când ne-am deplasat la faţa locului erau la şcoală. Deci, chiar nu se pune problema de a munci 13 ore şi de a fi puşi de familie. Mama, într-adevăr, este o tânără pensionată pe caz de boală, care, în timpul liber, când copii sunt la şcoală, confecţionează aceste jucării", a declarat Mariana Dragoş pentru AGERPRES.

Ea a spus că DGASPC trebuie să ofere familiei consiliere, deoarece a suferit un "abuz emoţional", imaginea copiilor fiind folosită în presa internaţională.

Citește și: New York Times scrie despre cum a ajuns Adrian Ghenie să câștige atât de mulți bani din picturile sale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.