Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT urmează să fie sesizată în cazul celor doi copii dispăruți mai multe zile. Cei doi ar fi ajuns sclavi

diicot3

DIICOT urmează să fie sesizată în cazul celor doi copii de 11 și 13 ani din localitatea vasluiană Banca, care au fugit de acasă, dar Poliția a fost sesizată după 6 zile. Micuții ar fi fugit de acasă de frica bătăilor primite și pentru că erau puși la munci grele, scrie Mediafax.

Cazul celor doi copii care au fost dați dispăruți la șase zile după ce au plecat de acasă va ajunge în atenția DIICOT, după ce evaluarea din teren le-a dat de înțeles asistenților sociali că cei doi copii ar fi fost folosiți ca sclavi de către părinți.

Potrivit unor surse, cei doi, după ce au fost găsiți de polițiști, au cerut să fie scoși din familie pentru că erau puși la muncă grea, erau bătuți și pentru că nu erau îngrijiți.

Citește și: Anchetă la Spitalul Județean Buzău, după ce un bebeluș a murit

„Copiii au fost aduși de poliție într-un centru și sunt plasați în regim de urgență. S-a făcut evaluarea în teren. Se va face plângere la DIICOT pentru exploatarea prin muncă" a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu.

Surse locale spun că cei doi copii nu mergeau la școală și erau folosiți la muncă. Totodată, micuții încasau de multe ori bătaie și nu primeau niciun fel de îngrijire.

Săptămâna trecută, zeci de pompieri, poliţisti, jandarmi şi localnici au fost mobilizaţi pentru găsirea celor doi copii, dați dispăruți la 6 zile după ce au plecat de acasă. Copiii au fost găsiți vineri hoinărind pe un câmp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.