Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dilema alimentației moderne: vegetarian sau consumator de carne?

FDVPDR
fata femeie

Este suficient să schimbăm proteina animală cu proteina vegetală, pentru a prelungi viață? Dr. Anca Hâncu, Medic Nutriționist Metabolic Balance, Conferențiar Corina Zugravu, Medic Primar Igiena Alimentației și Nutriție, UMF Carol Davilla, Dr. Simona Carniciu, Medic Diabetolog, Prof. Univ. Dr. Dan Vodnar, USAMV Cluj, Prorector și Șef de Cercetare, Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în programe medicale personalizate, Florentina Opriș, prezentator TV, specialist în nutritie, sport și terapii alternative, se numără printre specialiștii care vor dezbate această temă.

Dezbaterea face parte din seria de conferințelor științifice INOVALIMENT, organizate de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Conferința va avea loc joi 24 iunie, începând cu ora 16:00 și va fi un eveniment mixt, atât cu prezență fizică, cât și cu participare online. Cei care doresc să participe la conferință trebuie să completeze un formular de înscriere disponibil pe www.fundatiadanvoiculescu.ro. Evenimentul va fi transmis live, pe canalul de youtube al Fudației Dan Voiculescu.

“Ce vom mânca în viitor? este întrebarea care preocupă societatea actuală.  Resursele limitate, poluarea, creșterea populatiei si incidența bolilor metabolice au adus în analiză transformarea sistemului alimentar si dietele viitorului. În cadrul dezbaterii vom analiza transformarea sistemului alimentar din perspectiva cercetării știintifice și a medicinei de precizie, dar și din perspectiva consumatorului și a dietelor pe care acesta și le asumă. Vom căuta să înțelegem dacă veganismul este o alegere personală sau o condiție responsabilă pentru viitorul planetei?”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect Senatul Științific al FDVDR.

Subiectele care vor fi dezbătute în cadrul conferinței sunt următoarele:

®    Transformarea sistemului alimentar. Este pregătit sistemul alimentar pentru viitor?  Avem soluții pentru diete echilibrate?

®    Nutriția de precizie și dieta personalizată. Impactul veganismului și al dietei bazate pe proteina animală asupra sănătății.

®    Surse de hrană sustenabilă: proteine alternative, resurse de hrană din ocean.

®    Alimentele viitorului. Tendințe în cercetarea alimentară.

®    Veganismul și impactul său asupra mediului.

Conferința va avea loc în Sala Mozart a Operei Comice pentru Copii, din Calea Giulești, nr. 16.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.