Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dimineață cu agitație în zona Moscovei: Două drone care zburau spre depozite militare s-au prăbușit

dronă

Două drone au fost doborâte miercuri în apropierea unei baze militare din regiunea Moscova, fără a provoca victime sau pagube materiale, a anunţat guvernatorul local, Andrei Vorobiov, relatează AFP. "Două drone s-au prăbuşit astăzi la orele 05.30 şi 05.50 ale dimineţii (02.30 şi 02.50 GMT) în momentul în care se apropiau de depozitele unei baze militare" situate în satul Kalinineţ, în disctrictul Naro-Fominsk, la circa 50 km sud-vest de Moscova, a postat Vorobiov pe Telegram, scrie Agerpres.

Aparatele au fost doborâte de "militari" ruşi, a precizat el.

"Resturile au fost descoperite, nu există nici pagube, nici victime", a subliniat guvernatorul din regiunea Moscova, făcând apel la localnici "să-şi păstreze calmul". Serviciile speciale ruse se îndreaptă spre locul în care dronele au fost doborâte pentru a declanşa o anchetă, potrivit aceleiaşi surse.Moscova şi regiunea sa, situate la peste 500 km de frontiera ucraineană, nu au fost până acum decât rareori vizate de atacuri de dronă de la începutul conflictului din Ucraina în februarie 2022, chiar dacă acest tip de atac a devenit mai frecvent în alte părţi ale Rusiei.

La începutul lui mai, două drone au fost doborâte deasupra Kremlinului, fiind atunci acuzat un atac al Ucrainei. În aceste ultime luni, dronele au vizat de asemenea baze militare sau infrastructuri energetice ale Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.