Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O carte pe zi: Puterea creierului, de Danie G. Amen și Tana Amen

creier

Purtăm un adevărat război pentru sănătatea noastră. Dar putem riposta. Războiul pentru propria sănătate se pierde sau se câștigă în mintea noastră, prin deciziile pe care le ia creierul în fiecare zi, clipă de clipă.

Daniel Gregory Amen s-a născut în 1954, este un psihiatru american cu dublă specializare, membru de onoare al Societății Americane de Psihiatrie și cercetător principla în cadrul celui mai mare studiu de imagistică celebrală și reabilitare a jucătorilor profesioniști de fotbal american. Este autor al zece volume ajunse bestselleruri și a altora scrise împreună cu soția sa, Tana Amen, cu care a relizat și mai multe emisiuni de televiziune. Ziarele american scriu că este cel mai popular psihiatru al Americii.

Scriu editorii: „Purtăm un adevărat război pentru sănătatea noastră. Dar putem riposta. Războiul pentru propria sănătate se pierde sau se câștigă în mintea noastră, prin deciziile pe care le ia creierul în fiecare zi, clipă de clipă. Când creierul funcționează bine, avem șanse mult mai mari de a lua decizii eficiente, care ne permit să ne concentrăm cu precizie, să avem energie și să fim sănătoși. Dacă funcționarea creierului este perturbată, dintr-un motiv sau altul, suntem mult mai predispuși să luăm decizii proaste, care ne răpesc energia, capacitatea de concentrare, buna dispoziție, memoria și sănătatea, ducând la degradarea noastră precoce și la probleme de sănătate pentru urmașii noștri.

Dr. Daniel Amen, „cel mai popular psihiatru al Americii“, a conceput un program destinat oamenilor care vor să se simtă și să arate cât mai bine, cât mai mult timp posibil, precum și celor care vor să exceleze într-un domeniu de activitate, la muncă și în relațiile lor. Adoptarea acestui mod de viață ne va spori capacitatea de a lua decizii, ne va adânci sentimentul puterii personale și ne va ajuta să ne îmbunătățim: energia, concentrarea, starea de spirit, memoria, greutatea, relațiile, munca, starea generală de sănătate.”

Cum argumentează cei doi autori: „Zilnic, toți ne confruntam cu un stres considerabil - acasă, la serviciu, pe plan financiar sau pe coridoarele minții noastre. Este un adevărat război. Stresul continuu a fost asociat cu numeroase probleme cerebrale, printre care atrofia centrilor memoriei (hipocampul) aflați în profunzimea lobilor temporali, slăbirea sistemului imunitar - ceea ce favorizează îmbolnăvirea, creșterea poftei de dulciuri, alcool sau droguri ca formă de autotratament -, stimularea formării plăcii beta-amiloide, care contribuie la îmbătrânirea prematură, boala Alzheimer si alte forme de demență. Unele surse de stres sunt inevitabile, precum mutarea într-o nouă locuință, schimbarea locului de muncă, ruperea unel relații, creșterea copiilor adolescenți sau îngrijirea părinților în vârstă. Un program regulat și disciplinat de gestionare a streului este o componentă vitală a căii războinicului creierulul Este esențial să ții sub control factorii care provoacă stres, să combați efectele negative ale stresului și să dobândești mai repede conștientizarea.”

Dr. Daniel G. Amen și Tana Amen – Puterea creierului. Sporește-ți energia și puterea de concentrare, învinge boala și întârzie îmbătrînirea printr-o alimentație sănătoasă și un program de 14 zile pentru stimularea creierului. Traducere din limba engleză de Andreea Rosemarie Lutic. Editura Litera, colecția Carte pentru toți. 573 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.