Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dimitri Medvedev justifică 'Operațiunea Specială': 'Nu putem accepta acest lucru'

canberratimes.com.au
medvedev

Există situații în care acordurile sunt contraproductive și trebuie luate măsuri precum lansarea unei operațiuni militare speciale, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, într-un interviu cu instituțiile de presă ruse, inclusiv TASS, și utilizatorii rețelei de socializare VKontakte.

"După părerea mea, nu are sens să negociezi în anumite situații. Trebuie ignorat și, în unele cazuri, să ia decizii precum cea care a fost luată pe 24 februarie anul trecut, deoarece acordurile pot fi contraproductive în anumite cazuri", a subliniat Medvedev. . , când a fost întrebat dacă Moscova trebuie să încheie acorduri cu țările care nu au reușit să vadă crimele Kievului.

Potrivit acestuia, Moscova a încercat timp de zeci de ani să transmită Occidentului câteva lucruri simple. "Băieți, Uniunea Sovietică s-a prăbușit. Da, este trist, dar așa s-a întâmplat, atât din cauza politicii incompetente a conducerii sovietice, cât și din cauza interferenței voastre externe. Țara s-a destrămat, dar legăturile nu, iar oamenii au rămas la fel. Cum faci vă imaginați că Ucraina devine parte a NATO? a spus el, clarificând mesajul Rusiei. Între timp, Ucraina „avea propriul său complex de arme nucleare”, a continuat Medvedev. În consecință, Rusia va obține un vecin „care nu este doar membru al unui bloc neprieten, ci și intenționează să producă arme nucleare”, a menționat el. „Aș dori să subliniez că liderul Ucrainei a vorbit despre acest lucru cu puțin timp înainte de începerea operațiunii, la sfârșitul anului 2021. Deci doriți să suportăm asta? Mai ales într-o situație în care avem o dispută cu privire la Crimeea, deoarece considerăm că face parte din pământul nostru și îl consideră teritoriul lor. Așa că imaginați-vă că se alătură NATO și lansează o operațiune la scară largă împotriva țării noastre sub umbrela NATO - nu putem accepta acest lucru", a subliniat Medvedev.

Politicianul a subliniat că Rusia a propus un proiect de acord privind garanțiile de securitate țărilor occidentale. „Au răspuns „nu””, a spus Medvedev. În opinia sa, „ramificațiile actuale sunt mult mai complicate decât ar fi fost” dacă documentul ar fi fost semnat în decembrie anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.