Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din 142 de cadre medicale testate la SCJ Mureș, 18 au fost depistate pozitiv la testul COVID-19

twitter
coronavirus

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a anunţat, joi, că după ce un cadru medical a prezentat simptomatologie caracteristică infecţiei cu SARS Cov-2, au fost testate 142 de membri ai personalului medico-sanitar şi că în 18 cazuri testele COVID-19 au fost pozitive.

"În urma anchetei epidemiologice extinse, în perioada 25-29 aprilie au fost testate 142 de cadre medicale, fiind depistate pozitiv 18 persoane. Toate cadrele medicale testate pozitiv sunt internate în secţiile SCJ Mureş. Starea lor de sănătate este bună, fiind asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară. De asemenea s-au luat măsuri de reducere a expunerii personalului medical, prin menţinerea distantei între persoane în spaţiile din 'zona verde', decalarea schimburilor de ture şi gărzi astfel încât contactul între angajaţi să fie minim. De la începutul pandemiei, 29 de cadre medicale de la SCJ Mureş au fost internate cu diagnosticul pozitiv de SARS CoV-2. Patru cadre medicale au fost externate şi s-a înregistrat un deces", a precizat SCJ Mureş, într-un comunicat de presă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

Măsura testării celor 142 de cadre medicale a venit după ce, în data de 23 aprilie, un angajat de la secţia ATI a prezentat simptomatologie caracteristică infecţiei cu SARS Cov-2 şi apoi a fost diagnosticat pozitiv o zi mai târziu.

SCJ Mureş a mai arătat că numărul total de pacienţi internaţi de la începutul pandemiei aici este de 428. În prezent, există 258 de pacienţi internaţi, dintre care patru sunt în stare severă, intubaţi pe secţia de ATI, iar un număr de 136 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.

"Toate secţiile spitalului sunt aprovizionate cu materiale şi echipamente de protecţie conform unor norme proprii, elaborate de conducerea SCJ Mureş, care depăşesc standardul de echipare minimal recomandat, dar în conformitate cu ordinul MS nr.555 / 03.04/2020, precum şi dispoziţia secretarului de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 582 din 21.04.2020", a mai arătat SCJ Mureş.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan

În judeţul Mureş, din totalul de 76 de cadre medicale care au fost declarate pozitiv cu COVID-19 de la începutul pandemiei de coronavirus, 13 dintre acestea s-au vindecat şi au fost externate din spital, iar un brancardier şi-a pierdut viaţa, a anunţat, joi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş.

"Dintre cele 76 cadre medicale, 35 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (dintre aceştia 21 sunt de la UPU SMURD şi 14 pe celelalte secţii), 28 cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş (dintre aceştia 19 sunt de la ATI, 6 de la Secţia Boli Infecţioase I şi 3 de pe alte secţii), 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighişoara, un medic de familie, un medic al unei unităţi medicale private din Târgu Mureş, un medic stomatolog şi un asistent de farmacie de la o farmacie privată. Cadrele medicale, care în acest moment sunt confirmate pozitiv COVID-19, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase", a arătat DSP Mureş.

Până joi, în judeţul Mureş au fost confirmate în total 434 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, alte 49 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu virusul COVID-19, 142 de persoane au fost declarate vindecate şi externate, iar 34 de persoane au decedat.

Citește și: S-ar pregăti un adevărat cutremur: Klaus Iohannis ar urma să-l debarce pe Ludovic Orban! O nouă femeie va fi premier? .

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Mureş, la această dată, în judeţul Mureş, sunt 1.408 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, sub monitorizarea autorităţilor, iar 327 sunt internate în spaţiile de carantină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.