Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din 2023 nu vor mai fi scutiri la Sănătate/ Șomerii, deținuții, beneficiarii de ajutor social, personalul monahal și cei cu pensii mici vor plăti CASS

stiripesurse.ro
contributie sanatate CASS

Guvernul începe să strângă șurubul și mai tare. Persoane considerate până acum intangibile din punctul de vedere al Taxei pentru Sănătate (CASS) vor trebui să plătească din 2023 pentru a mai avea asigurate serviciile de sănătate în sistemul public se spune în Strategia Națională de Sănătate lansată de Ministerul Sănătății.

VEZI AICI TEXTUL INTEGRAL AL STRATEGIEI NATIONALE DE SANATATE 2022-2030

Este vorba de șomeri, de beneficiarii de ajutoare sociale, de personalul monahal și pensionarii cu pensii mici care până acum erau scutite de la plata acestor sume:

”Stabilirea şi calcularea transparentă, prin raportare la veniturile brute încasate, a subvențiilor de la bugetul de stat către FNUASS pentru toate categoriile de persoane adulte care sunt asigurate fără plata contribuției (CASS): şomeri, deţinuţi, beneficiari de ajutor social, personal monahal, pensionari cu pensii mici. Schimbarea se va aplica începând cu primul trimestru din 2023”, se arată în Strategia naţională de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.