Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din cauza războiului comercial, Apple își mută o parte din producţie din China: Țara aleasă este tot din Asia

Agerpres
Apple

Grupul informatic american Apple Inc a cerut contractorului taiwanez Foxconn să mute o parte din activităţile de asamblare de tablete iPad şi laptopuri MacBook din China în Vietnam, compania americană dorind astfel să reducă impactul unui război comercial dintre China şi SUA, a declarat, pentru Reuters, o sursă din apropierea acestui dosar.

Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme, precum Apple, Hewlett Packard şi Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban îi răspunde lui ÎPS Teodosie: ‘Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată’

Potrivit sursei citate de Reuters, Foxconn a început să construiască linii de asamblare pentru tablete iPad şi laptopuri MacBook la uzina sa din provincia Bac Giang, din nord-estul Vietnamului, urmând că acestea să devină operaţionale în prima jumătate a anului 2021. Noile linii din Vietnam vor prelua şi o parte din producţia realizată în prezent în China, a adăugat sursa, fără a preciza însă cât de mult din producţia realizată în China va fi transferată peste hotare.

"Este o decizie care vine la cererea Apple, care vrea să îşi diversifice producţia ca urmare a războiului comercial", a spus sursa, sub protecţia anonimatului.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

Marţi, grupul Foxconn, care oficial poartă denumirea Hon Hai Precision Industry Co Ltd, a anunţat că investeşte 270 milioane de dolari pentru a înfiinţa o nouă subsidiară, denumită FuKang Technology Co Ltd, o iniţiativă care potrivit surselor este destinată să sprijine expansiunea operaţiunilor grupului din Vietnam.

Potrivit firmei de cercetare TrendForce, în prezent toate tabletele iPad sunt asamblate în China, astfel că decizia Foxconn înseamnă că, pentru prima dată, tabletele iPad vor fi produse şi în afara Chinei.

Citește și: Raluca Turcan, un nou val de critici dure la adresa PSD: ‘A lăsat Guvernul PNL fără mijloace legale de protecție a sănătății publice’

În luna august a acestui an, preşedintele Foxconn, Liu Young-way, a declarat că războiul comercial dintre China şi SUA a împărţit lumea în două şi a adăugat că grupul taiwanez intenţionează să pună la punct "două lanţuri de aprovizionare separate".

Alte firme care asamblează tablete iPad pentru Apple sunt firma taiwaneză Compal Electronics Inc şi cea chineză BYD Electronic International Co Ltd.

Citește și: Mutare spectaculoasă făcută de Kaufland România, la final de 2020! Până la sfârșitul lunii noiembrie, toți angajații vor primi acest bonus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.