Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din ce în ce mai scump: Prețul la mâncare a crescut cu peste 23% în Moldova

stiri.md
supermarket

În ultimele 12 luni, prețurile medii de consum au crescut cu 18,52%, inclusiv la produse alimentare cu 23,32%, mărfuri nealimentare – cu 14,92% și servicii prestate populației – cu 16,97%.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS), prețurile medii de consum în februarie curent au crescut cu peste 2 la sută comparativ cu prima lună a lui 2022. Creșterea prețurilor medii de consum a fost determinată de majorarea prețurilor la produsele alimentare cu 2,81% și la mărfurile nealimentare cu 2,17%, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

În raport cu luna ianuarie, în februarie au crescut prețurile, în particular, la produsele alimentare, cum ar fi pâinea din făină de secară, care s-a scumpit cu 10,2%, legumele s-au scumpit cu 10%, cartofii – cu 5,1%, pâine din făină de grâu – cu 4,2%, făină de porumb și grâu – cu 3,2% și, respectiv, cu 2,6%, fructele proaspete – cu 2,9%. Laptele și produsele lactate s-au scumpit cu 2,2%.

În ceea ce privește mărfurile nealimentare, în luna februarie 2022, față de ianuarie 2022, au fost înregistrate creșteri semnificative de preț la carburanți – cu 8,8%, inclusiv la motorină – cu 9,9% și  benzină – cu 8,5%. Cărbunele de pământ s-a scumpit cu 6,1%, lemnele pentru foc – cu 3,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.