Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din China, Olaf Scholz avertizează Iranul în privința unor noi atacuri asupra Israelului: 'Vom face totul pentru a opri o nouă escaladare'

Inquam Photos / Octav Ganea
olaf scholz

Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat duminică Iranul în privința unor noi atacuri asupra Israelului, în timp ce escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu a umbrit începutul turneului său de trei zile în China.

Cancelarul german Olaf Scholz vizitează orașul Chongqing din sud-vestul țării, precum și Shanghai și Beijing. Vizita sa este menită să consolideze legăturile cu principalul partener comercial al Germaniei, abordând în același timp divergențele tot mai mari legate de probleme precum practicile comerciale ale Chinei și sprijinul acordat Rusiei în războiul cu Ucraina, notează Reuters.

Atacul Iranului asupra Israelului modifică însă agenda vizitei. Scholz va participa duminică, de la hotelul său, la o reuniune video a liderilor G7 pentru a discuta despre atacul Iranului din noaptea trecută, a declarat o sursă din cadrul delegației germane.

Scholz urmează să se întâlnească marți cu președintele chinez Xi Jinping și cu premierul Li Qiang.

"Vom face totul pentru a opri o nouă escaladare", a declarat Scholz. "Nu putem decât să avertizăm pe toată lumea, în special Iranul, să nu continue pe această cale", a mai spus cancelarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.