Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din Culisele Răpirilor de Copii- astăzi Cazul Irina Cristescu / EPISODUL 2

 Irina Cristescu

Așa cum am promis în primul episod al serialului nostru ”Din Culisele Răpirilor de Copii”, astăzi vă vom prezenta un caz tulburător.

Cel al unei mame căreia un judecător român in prima instanta a decis sa ii ia copilul de la sân și sa il dea tătului, fără a ține cont de faptul că oriunde în lume, copilul este dat în îngrijirea mamei. Nu este primul caz in care, fara a lua în calcul dovezile aduse în instanță.

Cazul Irinei Cristescu a ținut opinia publică din România cu sufletul la gură luni de zile,chiar ani. Această poveste, are acum un sfârșit fericit. Irina și Alessia vor fi pentru totdeauna împreună. De 1 iunie, ce coincidență, magistrații români stabilesc irevocabil că, Alessia va fi crescută exclusiv de către mama sa, Irina, tatăl având dreptul de a o vedea doar în prezența mamei. Această victorie imensă nu ar fi fost posibilă fără implicarea Corinei Vințan si fara un avocat de exceptie, Nicoleta Popescu, 2 femei care au pus pe lângă mult suflet în acesată poveste și multă muncă. Iată pe scurt povestea Irinei Cristescu și a micuței sale Alessia.

Irina Cristescu l-a conoscut pe arhitectul mexican, Hector Bitar de la Pena, nepotul unuia dintre cei mai bogați oameni al lumii, Carlos Slim, în anul 2011, pe la începutul acestuia, la New York. Când s-au întâlnit, ea studia, la New York, artele plastice, iar el venise, probabil, cu afaceri.

S-au îndrăgostit nebunește și iremediabil.Câteva luni mai târziu, Hector venea în România pentru ca el și Irina să își jure unul altuia iubire veșnică la Castelul Bran. În luna august a aceluiași an s-au căsătorit în Mexic.

În ianuarie 2014, Irina a născut o fetiță, care a primit numele Alessia Miroslava.

Irina și Hector erau fericiți. La câteva luni după ce a născut-o pe Alessia, s-a întâmplat ceva ce a făcut-o pe româncă să își dorească să evadeze din ceea ce până atunci fusese Paradisul, neapărat cu majusculă. La câteva luni de la nașterea micuței, tatăl și-a dat arama pe față. În urma amenințărilor sale și a unui comportament violent, Irina a decis sa isi salveze viata proprie si pe a Alessiei fugind din Mexic împreună cu micuța. S-a refugiat în SUA, de unde politia americana si FBI au ajutat-o sa ajunga în România.

Hector Bitar a reacţionat dând-o în judecată pentru răpire internaţională de copii. În ciuda solicitării procurorului de caz și a experților, care au arătat că tatăl are un comportament violent, instanţa a decis ca micuţa Alessia Miroslava să fie trimisă înapoi în Mexic. Asta deşi miliardul mexican nici măcar nu s-a deranjat să-şi angajeze un avocat, ci a fost reprezentat de un avocat din oficiu.Văzând profunda nedreptate făcută Irinei, Corina Vințan, începe o campanie de salvare a micuței Alessia. Cazul ajunge chiar în Parlamentul României, în atenția Comisia pentru abuzuri. Parlamentarii fac un apel către magistrații români si catre Sutoritatea pentru Protectia Copilului să se implice in aceasta cauza. După un an de deliberări, Irina Cristescu si Hector Bitar ajung la o intelegere prin care cad de acord ca Alessia sa ramana in Romania sub custodia exclusiva a mamei. STIRIPESURSE.RO a luat legătura cu Corina Vințan imdeiat după imensa victorie obținută.

content-image

”La capatul acestor 3 ani, ieri eram cu Irina in fata Tribunalului, ne am luat in brate si am inceput sa plangem. Am multumit lui D-zeu pentru ca a fost instanta care a înteles cu adevarat care este interesul superior al copilului.

Prima instanta in Romania, prin judecatoarea Marasoiu decisese ca dupa ce Irina fugise din Mexic sa se adaposteasca in Romania, sa trimita inapoi copilul la tata. Cu toate dovezile ca acesta planuise sa o elimine pe mama din viata fetitei, cu fuga spectaculoasa din mexic, cu ajutorul FBI din SUA, instanta din Romania, țara Irinei Cristescu da castig de cauza tatalui mexican. În acel moment ne am decis sa cerem sprijinul societatii românești, sa povestim prin ce trece Irina Cristescu. Am facut petitii, audieri in Parlament, evenimente de strada, am lasat presa sa intre in viata Irinei pentru a vedea adevarata fata a lucrurilor. Fara presa nu am fi reusit sa aratam adevarul situatiei. Am impresia ca uneori copiii sunt doar statistici iar interpretatea legii nu are nici o urma de emotie sau de bun simt. Nu am inteles de ce in Romania, mamele romance si copiii lor nu sunt protejate ca in alte state. Am castigat in Apel, si am multumit din nou Divinitatii ca judecatorii au gandit spre binele copilului.

Pentru noi la asociatie acest caz este o mare lectie. Familia Cristescu este o forta a naturii, au luptat toti impreuna pentru salvarea Irinei si a Alessiei cu o mare credinta si au izbandit. Lena Cristescu, bunica Alessiei, stia dosarele pe dinafara, legile, statisticile, practicile. Vointa acestei familii de a face dreptate si de a-si apara copilul a invins, ca in toate telenovelele in care invinge binele impotriva raului. În final, irina si Hector au decis sa sa inteleaga intr o conventie care stabileste ca mama va avea custodia exclusiva a copilului' ne spune Corina Vințan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.