Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din Italia se anunță DESTRĂMAREA Uniunii Europene: CONFLICT MASIV cu Germania pentru șefia Băncii Centrale Europene

ue uniunea europeana

Italia nu este de acord cu numirea germanului Jens Weidmann în funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), afirmă Claudio Borghi, un economist din cadrul formaţiunii Liga Nordului, aflată la guvernare, avertizând că Uniunea Europeană riscă destrămarea, informează Mediafax.

Preşedintele BCE, italianul Mario Draghi, urmează să se retragă din activitate la finalul mandatului de opt ani, în octombrie 2019. Gernmania ar vrea conducerea BCE pentru prima dată de la crearea instituţiei.

Preşedintele Băncii centrale germane (Bundesbank), Jens Weidmann, nu a fost propus oficial pentru acest post, dar este considerat cel mai plauzibil candidat.

Vezi și: Donald Trump respinge propunerea lui Vladimir Putin de a permite magistraţilor ruşi interogarea cetăţenilor americani

"Jens Weidmann nu ar fi o opţiune bună pentru Italia", a afirmat, pentru agenţia de presă Reuters, Claudio Borghi, un economist din cadrul partidului Liga Nordului.

"Opiniile incisive ale lui Jens Weidmann în sensul unor politici monetare şi fiscale restrictive ar putea conduce la dezintegrarea Europei. Dimpotrivă, decizia lui Mario Draghi privind achiziţionarea obligaţiunilor suverane UE prin aşa-numitul program de relaxare cantitativă a menţinut coeziunea actualului Bloc comunitar", a argumentat politicianul italian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.