Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din nou haos la metrou? Angajații Metrorex protestează în Piața Victoriei - ce revendicări au

metrou tineretului

Sute de angajați ai Metrorex vor protesta în fața Guvernului. Sindicaliștii susțin că există un risc major de blocare a transportului public subteran din București, informează Antena3 CNN.

Sute de angajați ai Metrorex se vor aduna, joi, în Piața Victoriei pentru a-și exprima nemulțumirile față de promisiunile neonorate ale guvernanților în privința modificărilor aduse în Contractul Colectiv de Muncă.

Aprobarea pentru protest a fost dată de primarul Capitalei, Nicușor Dan, în urma solicitării sindicatului USLM, iar aproximativ 500 de persoane sunt așteptate să participe.

Nemulțumiți de salarii

Principalul motiv de nemulțumire al angajaților Metrorex este legat de salarii. Aceștia reclamă faptul că nu li s-au acordat creșterile de 13% conform noului Contract Colectiv de Muncă.

„Ordonanța 127 din decembrie 2023 are anumite prevederi care pentru societățile feroviare, și pentru metrou, fac aproape imposibilă finalizarea proiectelor de buget și aprobarea lor de către Ministerul de Finanțe. Practic, există riscul să nu se mai primească subvenție pentru serviciul de transport. Am făcut ceva demersuri, să se înțeleagă gravitatea acestor prevederi și să fie scoase din lege”, declara liderul de sindicat Metrorex Marian Artimon pentru Gândul la începutul anului.

În plus, sindicaliștii atrag atenția asupra problemelor legate de deficitul de personal și de finanțare.

„Angajații au pierdut mai multe drepturi, și vom avea acțiuni în instanță pentru recuperarea lor. Aveam niște drepturi prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă și Legea Statutului Personalului Feroviar, cum sunt bonurile de masă, prime cu anumite ocazii, cum este Ziua lucrătorului de la metrou, adică drepturile care s-au luat prin Legea austerității”, mai preciza Marian Artimon la începutul lui 2024.

Sindicaliștii USLM avertizează cu privire la riscul major de blocare a activității metroului bucureștean.

Sindicaliștii anunță că vor veni cu bannere, pancarte și mijloace de sonorizare cu respectarea legislației în vigoare. De asemenea, o delegație formată din 4 persoane va depune un memoriu la registratura instituției pichetate, potrivit Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.