Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din parlamentul de la Moscova i se cere Moldovei să-i respecte pe locuitorii Găgăuziei

Flikr
Gagauzia

Preşedintele Comisiei Dumei de stat pentru afaceri internaţionale, Leonid Sluţki, a criticat autorităţile moldoveneşti, apreciind că, sub influenţa sentimentelor anti-ruse ale Occidentului, acestea "nu vor să-şi audă cetăţenii".

"Găgăuzii de mult vin cu o serie de cereri economice şi politice către autorităţile centrale ale ţării. Ce fac cei de la Chişinău? Nimic, ei pretind că în sudul Moldovei nu se întâmplă absolut nimic", a scris el pe canalul său de Telegram, numind politica dusă în ţară "o încălcare latentă a drepturilor unui întreg popor care şi-a câştigat stata litatea în Moldova", transmite Știri.md cu referire la Infotag.

"Regimul de la Chişinău respinge de fiecare dată orice iniţiativă a autorităţilor autonomiei, ajungându-se până la batjocorire politică.

(...) Preşedintele Maia Sandu îşi anulează sistematic vizita la Comrat, se pare că nu doreşte să discute cu cetăţenii nici problemele lor, nici situaţia actuală. Se poate oare trata cu atâta dispreţ poziţia locuitorilor autonomiei, care - conform Constituţiei Moldovei - au dreptul la autodeterminare?", a scris deputatul, subliniind că Rusia "a susţinut şi mereu va continua să sprijine poporul găgăuz".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.