Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din PNL se cere demisia ministrului Sănătății: 'Până nu cădem în ridicol!'

recesiune criza

Ministrul Sănătății și ceilați șefi de instituții implicate în Criza bebelușilor infectați cu E-Coli ar trebui să plece imediat din funcții. Este o solicitare imperativă venită din PNL din partea deputatului Diana Tușa care într-un comunicat de presă remis redacției susține că aceste demisii trebuie să fie urgente pentru că în caz contrar toate instituțiile vor fi decredibilizate în România.

”Este deja inacceptabil ca trei instituții ale statului - Ministerul Sănătății, ANSVSA și DSP Argeș - să-și paseze responsabilitatea una alteia, în cazul copiilor infectați din Argeș, iar noi să privim neputincioși la un astfel de management de criză dezastruos. Comunicarea autorităților din ultimele patruzeci de zile, defectuoasă și contradictorie, nu ne pune doar pe gânduri, ci ne sperie de-a dreptul întrucât nici acum nu știm cauzele acestei probleme de sănătate publică.

Cred că nu se așteaptă nimeni, mai ales într-o situație de criză, să audă un șef de instituție publică sau un ministru cum își dă cu părerea, cum emite opinii sau ipoteze. Oamenii vor răspunsuri clare, iar acestea nu există.

Este inacceptabil ca Ministrul Sănătății, domnul Patriciu Achimaș-Cadariu, să ne spună neputincios că nu știe care este sursa îmbolnăvirii după atâta timp sau să arate cu degetul spre structurile din subordine, iar acestea să emită ipoteze contradictorii.

Nu se mai poate continua așa! Decredibilizăm total instituțiile în acest mod. Cel mai bine pentru toți ar fi ca domnul ministru Patriciu Achimaș-Cadariu să-și dea demisia de onoare împreună cu toți șefii instituțiilor implicate, până nu cădem în ridicol. Iar cei ce vin să ne răspundă clar: care este sursa îmbolnăvirii copiilor și cum pot fi prevenite astfel de cazuri în viitor.”, susține deputatul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.