Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din puținul ei, Greta Thunberg a donat 150.000 de euro pentru victimele schimbărilor climatice din Africa

Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a anunţat miercuri că o fundaţie înfiinţată de ea va dona 150.000 de euro pentru a ajuta persoanele afectate de schimbările climatice din Africa, relatează dpa.

Federaţia Internaţională a Societăţilor De Cruce Roşie şi Semilună Roşie, Oil Change International şi Solar Sister vor primi fiecare câte 50.000 de euro, a anunţat Fundaţia Greta Thunberg într-un comunicat citat de agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Dana Budeanu, o femeie care se face că gândeşte adânc, dar pare că nu are cu ce’

Fundaţia Greta Thunberg afirmă că Africa este "una dintre cele mai vulnerabile regiuni la impactul crizei climatice, în condiţiile în care valurile de căldură, secetele şi inundaţiile se intensifică odată cu creşterea temperaturilor globale".

Federaţia Internaţională a Societăţilor De Cruce Roşie şi Semilună Roşie va sprijini acţiunile de ajutorare în caz de dezastru în întreaga Africă.

Citește și: Orașul penalilor (II). Canidatul PNL-USR a turnat la Securitate, iar cel al PSD a făcut pușcărie pe vremea lui Ceaușescu

Solar Sister sprijină femeile antreprenor din Tanzania şi Nigeria pentru a pune bazele unor afaceri "curate" pe bază de energie solară, în timp ce Oil Change International combate "proiectele nocive legate de petrol şi gaze din Africa", se mai arată în comunicat.

"Suntem într-o situaţie de urgenţă globală, care ne afectează pe toţi", a afirmat Greta Thunberg.

Citește și: Rareș Bogdan prevestește o victorie istorică! Va fi dezastru pentru PSD! ‘Pentru prima dată, vom elibera România de sub jugul roșu’

"Dar nu toată lumea suferă consecinţele în mod egal. Africa este afectată în mod disproporţionat de criza climatică deşi contribuie la această situaţie cel mai puţin", a mai spus ea.

Fondurile anunţate miercuri provin din premiul pentru umanitate în valoare de 1 milion de euro pe care Fundaţia portugheză Gulbenkian i l-a acordat Gretei Thunberg în iulie.

Citește și: Marcel Ciolacu: ‘Lumea este mulţumită şi bucuroasă că a trecut proiectul de lege’

Activista suedeză a anunţat atunci că premiul va fi donat organizaţiilor şi proiectelor care lucrează pentru combaterea schimbărilor climatice şi a degradării ecologice în special în Sudul Global, unde oamenii sunt cei mai afectaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.