Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din rezerva de cadre a USR - Avocatul propus judecător la CCR la doar 40 de ani a fost numit secretar de stat la Ministerul Justiţiei

medpagetoday.com
justitie masca

Ovidiu-Mircea Ursuţa-Dărăban a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Ursuţa-Dărăban, fost jucător de polo, este avocat şi lector universitar la Facultatea de Drept a Universității din Oradea. În 2019, când avea doar 40 de ani, a fost propus de USR pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, în ciuda faptului că îndeplinea la limită condiţiile şi a faptului că USR a susţinut întotdeuna că la CCR ar trebui numiţi magistraţi şi jurişti cu experienţă. Dacă ar fi fost ales, Ovidiu-Mircea Ursuţa-Dărăban ar fi fost cel mai tânăr judecător CCR din ultimii 30 de ani. Acest titlu este însă deţinut de Gheorghe Stan.

Potrivit propriului CV, Ursuţa-Dărăban a obţinut titlul de doctor în drept, în 2008, la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. A fmai fost lector și în cadrul Institutul Național pentru Pregătirea și perfecționarea Avocaților (I.N.p.p.A.)

Printr-o altă decizie a premierului, Adrian-Zsolt Matuz a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Totodată, şeful Executivului l-a numit pe Marius Vulcan în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Dan Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.