Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopul Varsanufie: 'Din smerenie vine mântuirea noastră'

basilica.ro
Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului

„Modelul de smerenie pentru fiecare credincios rămâne Mântuitorul Hristos, învăţându-ne să fim smeriţi pentru că din smerenie vine mântuirea noastră”, a subliniat duminică Arhiepiscopul Varsanufie.

Înaltpreasfinţia Sa a făcut referire în predica rostită la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea la diferenţele dintre vameş şi fariseu, insistând pe rugăciune şi smerenie, potrivit basilica.ro.

Vezi și: Neomarxiștii își duc planul până la capăt în ofensiva asupra Bisericii: Schimbă numele parcului 'Sfântul Ştefan' din București

„Nu numai firea şi năravul îi despărţeau pe ei, fiind atât de osebite, dar şi chipul rugăciunii. Pentru că rugăciunea nu este numai o cerere, ci şi o mulţumire”.

„Astfel, unul dintre cei care avea să se roage s-a urcat spre Templul cel dumnezeiesc slăvind pe Dumnezeu şi mulţumindu-I Lui pentru cele pe care le căpătase de la Dânsul, iar celălalt spre a cere pe cele pe care nu le dobândise încă, din care făcea parte iertarea păcatelor şi îndeosebi iertarea pentru cei ce păcătuiesc în fiecare ceas. Căci făgăduinţa făcută de noi şi împlinită cu smerenie faţă de Dumnezeu nu se numeşte rugăciune, ci legământ”.

Arhiepiscopul Râmnicului a numit smerenia și rugăciunea „mijloace duhovnicești” de a-l ridica pe om la Dumnezeu.

„Noi Îl chemăm pe Dumnezeu în rugăciunile noastre fără încetare, pentru a fi fără încetare cu El”, a încheiat Părintele Arhiepiscop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.