Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din tată-n fiu. Fiul inaugurează un aeroport internațional, tatăl devine cetățean de onoare

Radu Pop
Economica.net
catalin prunariu

Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, singurul român, care a zburat în spațiu, a făcut zborul inaugural al Tarom pe cel mai nou aeroport internațional al României Brașov-Ghimbav. Cu acest prilej, Dumitru Prunariu a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Braşov.

„Un zbor simbolic pentru TAROM, într-un moment istoric pentru Brașov. Recunosc că întoarcerea în locurile copilariei este întotdeauna puțin emoționantă. A fost o onoare deosebită pentru mine să pilotez aeronava care deschide oficial traficul de transport pasageri pe Aeroportul Internațional Brașov, alături de echipajul TAROM cu care am zburat”, a fost reacția lui Cătălin Prunariu, Director Operațiuni Zbor TAROM, despre primul zbor din istorie operat pe aeroportul Internațional din Brașov.

Prima cursă care aterizat joi dimineaţă pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a fost un avion TAROM având la bord mai multe oficialităţi şi pilotat de fiul cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu.

Dotată cu tehnologii de securitate de ultimă generaţie, noua aerogară se numără de astăzi în top trei cele mai moderne aeroporturi din România. De exemplu, echipamentele de scanare a bagajelor sunt dotate cu algoritmi de detecţie a explozibililor lichizi, ceea ce înseamnă că pasagerii nu vor mai fi obligaţi să scoată laptop-urile şi lichidele din bagajele de mână. Aeroportul beneficiază de controlul la distanţă al zborurilor. Cursa inaugurală, dar şi celelalte curse care vor decola şi ateriza în Braşov sunt dirijate de la 400 de km distanţă, din Centrul ROMATSA Arad.

”Întreaga echipă TAROM este onorată de efectuarea zborului inaugural pe Aeroportul Internaţional Braşov. Am răspuns la această invitaţie pentru că este firesc ca primul aeroport din istoria Braşovului şi primul aeroport construit în România în ultimii 50 de ani să fie inaugurat de prima companie aeriană din istoria României”, a declarat Monica Cramer, Director Comercial al operatorului naţional de transport aerian.

Compania TAROM, în calitate de operator naţional pentru servicii de transport aerian a inaugurat practic toate aeroporturile interne, construite în ultima jumătate de secol. Mai mult decât atât, evoluţia acestora a fost strâns legată de evoluţia companiei naţionale.

”TAROM se apropie de 70 de ani de istorie, timp în care, o spunem foarte direct, am crescut fiecare destinaţie internă şi fiecare aeroport pentru că am fost întotdeauna acolo când a fost nevoie de noi”, a mai declarat reprezentanta companiei TAROM.

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov şi ministru desemnat al Dezvolării, cel de numele căruia se leagă această realizare remarcabilă a judeţului Braşov, a fost şi el prezent în aeronava TAROM.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.