Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din teamă de oxigen și de vaccin, un tânăr cu COVID se zbate între viață și moarte. Medicii atrag atenția

Opinia Timisoarei
Cristian Oancea, director Victor Babes Timisoara

Un tânăr în vârstă de 34 de ani se zbate între viață și moarte la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2 și a refuzat oxigenul de teamă că îi va afecta alveolele pulmonare. Bărbatul este nevaccinat și le-a spus medicilor că nu s-a imunizat de frică.

Tânărul de 34 de ani a ajuns la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara cu afectare pulmonară de 80%, iar medicii încearcă să îi salveze viața. El a refuzat să se vaccineze și apoi a refuzat oxigenul, convins că îi fac rău, pentru că așa a citit pe internet, a spus directorul medical al spitalului, dr. Cristian Oancea, la Antena 3.

„Este unul dintre multele cazuri care efectiv ignoră sfaturile medicale și l-am adus în atenția opiniei publice ca să vadă oamenii cu ce ne confruntăm, să vadă oamenii pericolele la care se expun cu această infecție parșivă SARS-CoV-2 și faptul că ești tânăr nu înseamnă că nu poți face un fenomen foarte sever de COVID-19. Băiatul a venit în stadiu foarte avansat la noi, 80 la sută disfuncție pulmonară, deși avea două teste antigenice acasă realizate acasă și erau negative. PCR-ul a decelat pozitiv și la o zi după ce s-a internat în spital a trebuit să îl mutăm la Terapie intensivă și încă o zi după aceea a trebuit să îl intubăm. Acum, colegii încearcă să îl salveze. E la limita dintre viață și moarte”, a spus directorul medical al Spitalului „Victor Babeș”.

Medicul Cristian Oancea a spus că l-a întrebat pe tânăr de ce nu a vrut să accepte oxigenul și de ce nu s-a vaccinat.

„A zis că a citit pe internet că oxigenul distruge alveolele și că poate să fie toxic. Eram chiar cu rezidentul meu când făceam vizita. Când am întrebat de ce nu s-a vaccinat a spus că i-a fost frică, pentru că nu știe, că, la fel, interesându-se pe internet, din surse neautorizate, a citit că poate să facă daune în viitor și că nu sunt testate suficient, explicații de acest gen”, a mai spus dr. Oancea.

Acesta atrage atenția că oxigenul care este indispensabil vieții de când ne naștem, iar viața fără oxigen nu poate exista.

Medicul a precizat că există această teamă de oxigen și de vaccin, în această perioadă, motiv pentru care este necesar să se explice beneficiile oxigenului și ale vaccinului cu argumente, pentru ca toți să ia decizia în cunoștință de cauză. Dr. Cristian Oancea a mai spus că nu crede că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie, dar trebuie să li se explice oamenilor și trebuie combătute știrile false pentru că, dacă nu se întâmplă acest lucru, se pot pierde vieți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.