Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din toamnă, copiii nu mai au voie să bată mingea la orele de educaţie fizică, pentru a evita îmbolnăvirea cu Covid

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Din toamnă, copiii nu mai are voie să bată mingea la orele de educaţie fizică, pentru a evita să se îmbolnăvească de COVID-19. Chir dacă nu există studii care să arate clar că sportul cu mingea este periculos, medicii spun că precauția e mai bună, potrivit Mediafax.

Medicul Gindrovel Dumitra, vicepreşedintele Societăţii de Medicină de Familie din România, spune că nu există studii care să arate că infecţia cu SARS-CoV-2 se poate lua în timpul unui joc de fotbal, dar riscurile există.

„În condiţii de efort, asta înseamnă că apare o tahicardie. Deci, copilul respiră mult mai des. Posibil să respire uul în faţa celuilalt şi atunci, într-adevăr, e posibil să apară o infectare în cazul în care unul dintre copii este bolnav”, a declarat Gindrovel Dumitra, vicepreşedintele Societăţii de Medicină de Familie din România.

CITEȘTE ȘI: Riscul de a lua coronavirus în scara blocului – Care locuri sunt mai periculoase

Vestea l-a supărat pe Ştefan, care visează să ajungă fotbalist profesionist şi se antrenează intens. Spune că nu va renunţa la fotbal și până va începe școala, împreună cu prietenii lui joacă fotbal în curtea unei şcoli din Craiova.

În fiecare seară, terenurile de sport din oraș sunt transformate în adevărate arene sportive, unde se adună zeci de copii.

„Având în vedere că sunt şi la un club sportiv de fotbal, o să-mi fie foarte greu. N-o să mă mai antrenez şi o să uit destul de mult din ce am învăţat. Şi o să mă simt foarte trist”, spune Cristian, elev la un liceu din Craiova.

„Putem veni, cum suntem acum, în vacanţă, în weekend-uri, chiar şi după şcoală, şi tot vom continua să facem sport şi mişcare”, spune un alt elev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.