Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Din toamnă vom avea o mare surpriză'. Ce se va întâmpla cu prețul polițelor RCA după expirarea lunilor de plafonare

www.romaniatv.net
poliță RCA

În primăvara acestui an s-a luat decizia de a pune un plafon asupra tarifelor pentru RCA, stabilindu-se că acestea nu vor putea depăși nivelul prețurilor de bază practicate de către asiguratori în data de 28 februarie 2023. Această măsură rămâne în vigoare până la expirarea ordonanței, care este preconizată pentru perioada toamnei. După această dată, există posibilitatea ca companiile de asigurări să crească costurile polițelor RCA.

După colapsul Euroins, piața asigurărilor s-a confruntat cu o perturbare semnificativă. Potrivit reprezentanților COTAR, companiile de asigurări au înregistrat câștiguri substanțiale, beneficiind deopotrivă de avantaje fiscale distincte în cadrul peisajului românesc.

În ultimii 2 ani, profitul înregistrat de către companiile multinaţionale s-a înmulţit de 12 ori. De asemenea, începând cu sezonul toamnei curente, se preconizează o nouă creştere a tarifelor pentru asigurarea obligatorie auto (RCA), odată cu eliminarea plafonului existent, scrie Cancan.

Vasile Ştefănescu: „Premierul României încă nu știe toate aceste date”

„Am făcut de luni de zile adrese către Parlamentul României. Nu am primit niciun răspuns. Ne-au promis că o instituție financiară românească va emite polițe RCA. Se pare că sunt interese foarte mari de nicio instituție financiară nu va emite polițe RCA.

Pe de altă parte, din totalul primelor subscrise în 2022 de 16,5 miliarde de lei, 7,52 miliarde de lei a fost numai pe RCA, încasări.

Iar noi, transportatorii plătim taxe, impozite, RCA, exact când ni se spune să plătim. Asistăm la niște falimente în ultimii doi ani de zile și după ce ne judecăm doi, trei ani de zile pentru a ne câștiga în instanță și noi ca cetățeni, și noi ca transportatori ca să câștigăm daunele pe care trebuie să ni le plătească asiguratorii, ne trezim cu falimente și ne trezi că mai stăm doi ani de zile pe la Fondul de Garantare ca să ne luăm banii.

Premierul României încă nu știe toate aceste date. Din toamnă vom avea o mare surpriză. Deja nu s-a respectat aproape nimic din această plafonare. În Octombrie se termină plafonarea. Veți asista la o mărire de cel puțin 50%. Vom ieși în stradă pentru că nu mai putem face față la cheltuieli”, a spus Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, la Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.