Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din Ucraina se prezice prăbușirea Uniunii Europene, după declarația lui Zelenski: 'Un pas spre distrugere'

vestidinrusia.ro
Aleksei Pușkov

Senatorul Aleksei Pușkov a prezis prăbușirea Uniunii Europene după vorbele rostite de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la adresa candidaților la funcția de cancelar al Germaniei, scrie agenția RIA Novosti.

Într-un mesaj adresat posibililor succesori ai Angelei Merkel, liderul de la Kiev i-a întrebat dacă sunt de acord cu faptul că ”proiectul european nu va fi finalizat și desăvârșit fără Ucraina”.

”Este imposibil să pricepi de ce proiectul european nu va fi finalizat și desăvârșit fără Ucraina”, cum susține Zelenski”, a scris Pușkov pe Twitter. ”Veacuri la rând Europa a trăit fără Ucraina și s-a descurcat. Apoi, nici după ce a fost creată Uniunea Europeană, Ucraina nu a existat – și a fost cea mai de succes perioadă pentru UE. După aceea a apărut Ucraina, dar nici atunci Europa nu i-a simțit lipsa în UE”, a continuat senatorul rus.

Potrivit senatorului, doar după aceea Uniunea Europeană a decis să ”rupă Ucraina de Rusia”. Procedând astfel, Bruxelles a primit însă la granițele sale nu un stat în plină dezvoltare, ”ci o mare problemă sub forma unui parazit” cu numeroasele lui probleme interne.

”Europa, care are și așa destule probleme, trebuie să înțeleagă că primirea Ucrainei nu va oferi finalitate ”proiectului europeană”, ci va fi un mare pas spre subminarea și distrugerea lui. De unde și pănâ unde proiectul va deveni ”desăvârșit”, dacă el va fi extins asupra unei Ucrainei nedesăvârșite din punct de vedere economic și social? Kievul năzuiește în Europa nu din dragoste pentru principiile și valorile ei, ci din dorința nestăvilită de a obține acces la mijloacele ei financiare, la nesfârșite subvenții și donații, precum un parazit care mereu visează să se instaleze într-un organism capabil să-l hrănească”, a apreciat Pușkov.

După cum a subliniat senatorul, Ucraina nu are acum nici un potențial edificator. De aceea, primirea Kievului în UE poate duce doar la probleme pentru însăși Europa, a concluzionat politicianul rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.