Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dinamo Bucureşti va întâlni Sporting CP, în barajul pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin

CS Dinamo București

Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, va întâlni formaţia portugheză Sporting CP în dublă manşă a barajului pentru calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, informează News.ro.

Dinamo a încheiat grupa D a Ligii Campionilor pe prima poziţie, cu 14 puncte, iar conform regulamentului se va duela în barajul pentru optimile de finală cu formaţia de pe locul 2 în grupa C, adică Sporting CP, care a pierdut, duminică, ultima partidă din grupa sa, scor 28-29 (16-16), cu liderul Bjerringbro-Silkeborg.

Astfel, primul meci din baraj se va juca pe terenul celor de la Sporting, între 20-24 februarie 2019, iar Dinamo va juca pe teren propriu returul, pentru calificarea în optimi, între 27 februarie – 3 martie.

În cazul calificării în optimi, Dinamo va egala performanţa echipei HCM Constaţa, care a jucat optimi în sezonul 2009-2010, însă de atunci sistemul competiţional s-a schimbat. La acea vreme, HCM, de pe locul 4 în grupă preliminară, a obţinut direct calificarea în optimi, în timp ce acum, Dinamo a fost obligată să încheie în primele două locuri în grupa preliminară pentru a accede la barajul pentru optimi.

În celălalt meci din baraj vor evolua Orlen Wisla Plock (grupa D, locul 2) cu Bjerringbro-Silkeborg (locul 1, grupa C).

Potrivit actualului regulament al competiţiei, din grupele A şi B, superioare valoric, prima clasată se califică direct în sferturile competiţiei, iar echipele de pe locurile 2-6 ajung în optimi, unde se vor afla şi două echipe provenite din grupele C şi D, inferioare valoric, acestea urmând a fi stabilite în partidele din baraj.

Şase câştigătoare din optimi se vor alătura în sferturi câştigătoarelor grupelor A şi B, pentru cele patru locuri din semifinale.

Meciurile din optimi vor avea loc între 20-21 martie 2019, cele din sferturi între 24 aprilie şi 5 mai, iar Turneul Final Four în 1-2 iunie.

În sezonul trecut, Dinamo Bucureşti nu a reuşit să treacă de faza grupelor.

Deţinătoarea Ligii Campionilor este echipa Montpellier HB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.