Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dinţi ai unor mamifere necunoscute, care au trăit în urmă cu 125 de milioane de ani, descoperiţi în Germania

mediafax.ro
fosile1

Cercetători din landul german Renania de Nord-Westfalia au descoperit opt dinţi de mici dimensiuni care au aparţinut unor mamifere din specii necunoscute anterior şi care au trăit pe Terra în urmă cu circa 125 de milioane de ani, relatează vineri DPA.

Cercetători din cadrul Muzeului de Istorie Naturală din Münster şi de la Universităţile din Bonn şi St Petersburg au stabilit că dinţii, cu o lungime de doar 0,5 milimetri şi o lăţime de 1 milimetru, provin de la trei specii de mamifere necunoscute până acum oamenilor de ştiinţă, potrivit Agerpres.

Descoperirea dinţilor minusculi a fost făcută de cercetători în timpul excavărilor anuale la o carieră din apropierea oraşului Balve şi a constituit subiectul unor ample cercetări în ultimii ani.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, noile specii animale aparţin a două grupuri extincte cu mult timp în urmă, Spalacotheriidae şi Dryolestida - mamifere de mici dimensiuni, care se hrăneau cu insecte şi care au trăit pe vremea dinozaurilor.

''În fiecare an descoperim fosile noi şi fiecare descoperire furnizează informaţii suplimentare referitoare la acest capitol din evoluţia mamiferelor'', a precizat într-un comunicat cercetătorul Achim Schwermann de la Muzeul de Istorie Naturală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.