Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Dinții se tociseră atât de mult, încât nu mai puteam să mănânc!' - Unde poate duce teama de dentist

Radu Pop

Marginile zimțate și ascuțite ale dinților, sensibilitatea crescută, durerile mandibulare și de cap pot indica un anumit grad de uzură dentară – una dintre cele mai cunoscute probleme pentru care pacienții ajung, de regulă, la medicul stomatolog.

Uzura dentară poate fi fiziologică, când apare odată cu îmbătrânirea și ar trebuie să ne îngrijoreze doar când sunt depășite anumite praguri de afectare a smalțului, sau patologică. Prezentă și la oamenii tineri, uzura dentară patologică poate să apară din cauze multiple: o igienă dentară precară, consum în exces de dulciuri și de băuturi carbogazoase sau diverse afecțiuni – bruxismul (scrâșnirea dinților) sau refluxul gastroesofagian. În lipsa tratamentului stomatologic adecvat, pacientul poate chiar să piardă dinții afectați.

Cu această problemă s-a confruntat și Liliana, o pacientă în vârstă de 58 de ani, cunoscută de mult timp cu probleme stomatologice. Liliana a tot amânat consultul la medicul stomatolog din cauza unor experiențe neplăcute din trecut. Acest lucru doar a agravat problema pacientei, iar femeia a ajuns la o uzură dentară severă, cu dureri puternice și un aspect inestetic al danturii.

„În ultimele luni începusem să am dureri în partea inferioară, pentru că dinții se tociseră atât de mult, încât nu mai puteam nici să mănânc. Ajungând într-un stadiu de abrazare destul de avansat, am decis, acum aproximativ 3 ani, să caut un medic stomatolog care să îmi refacă dantura”,  își amintește Liliana.

După mai multe controale medicale la alte clinici, pacienta a ales să se trateze la Clinica de Stomatologie SANADOR, unde a beneficiat de un tratament inovativ, prin tehnica 3Step, o procedură modernă de reconstrucție dentară, minim invazivă. Acesta nu implică șlefuirea dinților sau extracții și permite tratarea celor mai complicate cazuri de uzură dentară într-un interval de timp foarte scurt.

Pacienta s-a prezentat la un consult la Dr. Mihaela Chivu, medic dentist stomatologie generală la Clinica de Stomatologie SANADOR și era ferm hotărâtă să-și conserve dinții. Pe parcursul a două luni, au fost restaurate ambele arcade, pierderea de substanță dentară a fost completată cu încrustrații din ceramică și compozit fotopolimerizabil funcțional, fiind nevoie de tratament pe canal la un singur molar deja devitalizat. Având în vedere cauza uzurii – boala de reflux gastroesofagian – Liliana a ales, la recomandarea Dr. Mihaela Chivu, folosirea unor substanțe remineralizante. Astăzi, Liliana se bucură de un zâmbet frumos și, mai ales, sănătos.

„Nu îmi vine să cred că dantura dezastruoasă pe care o aveam în urmă cu două luni a devenit dantura frumoasă de acum, fără să fie nevoie de tratamente complexe și într-un timp scurt. Sunt foarte fericită, nici nu îmi vine să cred că este dantura mea! Recomand această tehnică tuturor celor care au probleme cu uzura dentară”, a conchis pacienta.

Clinica de Stomatologie SANADOR a introdus în premieră în România tehnica 3Step, o metodă inovatoare, minim invazivă, de reconstrucție a dinților afectați. Această tehnică exclusiv adezivă permite restaurarea formei și dimensiunii dinților deteriorați, restabilindu-le atât aspectul estetic, cât și funcționalitatea. Pacienții care suferă de uzură dentară și doresc să-și îmbunătățească sănătatea orală pot beneficia de procedura 3step la SANADOR, unde li se asigură confort și siguranță deplină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.