Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dinu Zamfirescu, noul membru al CNSAS. Propunerea a fost validată, miercuri, de Parlament

ziuaconstanta.ro
CNSAS sediu

Dinu Zamfirescu a fost validat, miercuri, în plenul reunit al Camerei Deputaților și al Senatului, pentru funcția de membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Propunerea aparține Partidului Național Liberal.

Din totalul de 331 de parlamentari prezenți, la apelul nominal au răspuns și au votat „pentru” numirea lui Dinu Zamfirescu pentru funcția de membru al CNSAS 318 parlamentari, respectiv 226 deputați și 92 senatori.

„În ședința comună din 6 noiembrie 2018, membrii celor două Comisii juridice analizând documentația transmisă, curriculum vitae al candidatului, declarația pe propria răspundere că nu a avut calitatea de lucrător al securității și, potrivit legislației în materie în vigoare, procedând la audierea acestuia au constatat că sunt îndeplinite condițiile legale și au hotărât, cu majoritate de voturi, să adopte raport favorabil în vederea numirii pentru funcția de membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității a domnului Dinu Zamfirescu, la propunerea grupurilor parlamentare ale PNL din Senat și Camera Deputaților”, se arată în raportul comun al Comisiilor juridice ale Parlamentului.

Dinu Zamfirescu a depus jurământul în plenul reunit al Camerei Deputaților și al Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.