Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomații americani au fost BOMBARDAȚI cu fructe, în Betleem: Au rupt-o la fugă / VIDEO

O delegaţie de diplomaţi americani a rupt-o la fugă brusc, marţi, în oraşul palestinian Betleem, după ce contestatari au întrerupt o reuniune la care membrii acesteia luau parte, a anunţat unul dintre participanţi, relatează AFP.

Manifestanţi protestau faţă de decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul dept capitală a Israelului şi au aruncat cu fructe, aparent tomate, în maşinile delegaţiei americane, în timp ce aceasta părăsea locul, potrivit unei înregistrări video a incidentului postată online, scrie news.ro.

Citește și: Coldea s-a ANGAJAT! Unde lucrează ACUM fostul prim-adjunct al SRI

Samir Hazboun, şeful Camerei de Comerţ din Betleem, în Cisiordania ocupată, a relatat că delegaţia Consulatului american de la Ierusalim participa, împreună cu expert american şi antreprenori locali la o sesiune de formare în domeniul comerţului numeric.

”Am avut supriza să vedem venind (...) un anumit număr de manifestanţi furioşi, ceea ce ne-a constrâns să punem capăt sesiunii şi l-a obligat pe formatorul american să plece imediat împreună cu delegaţia consulatului”, a declarat el pentru AFP.

Citește și: Înfrântă în ultimul act de la Australian Open, Simona Halep a dat lovitura pe plan financiar! Sumă COLOSALĂ câștigată din tenis

O înregistrare video îi surprinde pe contestatari intrând în sală, strigând şi agitând un banner care proclama ”Sionism = nazism = fascism”.

Delegaţia americană şi-a adunat repede bagajele şi a plecat cu maşini, iar manifestanţi aruncau cu fructe şi dădeau cu piciorul în vehicule.

Citește și: Noul ministru al Finanțelor, SĂGEATĂ către BOR! Ce spune Eugen Teodorovici

”Statele Unite se opun să se recurgă la violenţă şi la intimidări în vederea exprimării opiniilor politice”, a declarat, într-un mesaj, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Programul întrerupt marţi era ”apolitic” şi se înscria în ”angajamentul pe termen lung al Statelor Unite de a crea oportunităţi economice pentru palestinieni”, a adăugat el.

Citește și: Un fost director al Telekom a aplicat SOLUȚIA FINALĂ! Ce afacere a fost DESFIINȚATĂ

Preşedintele american a provocat furia palestiniană anunţând, pe 6 decembrie, recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Palestinienii vor să facă din Ierusalimul de Est, anexat de Israel, capitala statului la care aspiră.

Ei văd în ruptura lui Trump cu decenii de cosens internaţional negarea revendicărilor lor şi esenţa unui un parti-pris proisraelian.

Citește și: Un nou scandal ZGUDUIE din TEMELII industria AUTO! Ce GIGANȚI sunt acuzați că ar fi folosit COBAI UMANI pentru teste de poluare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.