Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomat european: 'Şansele de a se ajunge la un acord cu privire la pachetul de relansare economică, la reuniunea UE sunt foarte mici'

European Parliament
UE PE parlamentul european

Şansele de a se ajunge sâmbătă la un acord cu privire la pachetul de relansare economică, la reuniunea Consiliului European, sunt foarte mici, susţine un diplomat dintr-o ţară membră a Uniunii Europene, citat de Reuters, potrivit news.ro.

“Sunt şanse foarte mici să se ajungă la un acord în această seară. Foarte mici”, a afirmat diplomatul.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a afirmat că “lucrurile merg în direcţia bună”. El a precizat că discuţiile sunt ”dificile, conform aşteptărilor”.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor!

Şefii de stat şi de guverne din Uniunea Europeană se află de vineri la Bruxelles, la o reuniune a Consiliului European, prima întâlnire fizică de la impunerea măsurilor de izolare din cauza pandemiei.

Planul de 1.820 de miliarde de euro propus cuprinde 750 de miliarde de euro - iniţiativa de relansare - şi un buget nucleu (Cadrul Financiar Multianual) de 1.074 de miliarde.

Vineri seară, negocierile au fost blocate de Olanda, care a respins o propunere de compromis, insistând că toate ţările membre UE trebuie să aprobe unanim acordarea oricăror fonduri de recuperare.

Discuţiile s-au reluat sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.