Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomaţii americani declaraţi indezirabili vor trebui să părăsească Rusia înainte de 21 mai

sua rusia

Cei zece diplomaţi americani declaraţi indezirabili de Moscova ca răspuns la expulzarea, săptămâna trecută, a unor diplomaţi ruşi aflaţi la post la Washington vor trebui să părăsească Rusia înainte de 21 mai, a anunţat miercuri diplomaţia rusă, potrivit AFPcitată de Agerpres.

Un înalt responsabil al ambasadei SUA a fost convocat la Ministerul de Externe rus, unde i s-a înmânat o notă prin care ''sunt declaraţi persona non grata zece angajaţi ai ambasadei'', care vor trebui să ''părăsească teritoriul nostru înainte de 21 mai'', indică un comunicat al MAE rus.

''Această măsură reprezintă un răspuns reciproc la acţiuni ostile din partea americană contra unui anumit număr de angajaţi ai ambasadei Rusiei la Washington şi ai consulatului general al Rusiei la New York'', precizează Moscova, care avertizează că ''vor urma alte etape''.

Departamentul de Stat american a expulzat săptămâna trecută 10 membri ai ambasadei ruse de la Washington, unii dintre ei fiind acuzaţi că sunt membri ai serviciilor de informaţii ruse.

SUA acuză Moscova de amestec în alegerile prezidenţiale americane din 2020 şi de implicare într-un amplu atac cibernetic asupra programului de securitate SolarWinds, în cursul anului trecut.

Rusia a dezminţit constant orice responsabilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.