Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomaţii israelieni au intrat în grevă pe termen nelimitat

israel colonii

Diplomaţii israelieni au început miercuri o grevă pe termen nelimitat pentru a protesta împotriva condiţiilor de muncă, peste o sută de ambasade şi consulate din întreaga lume fiind închise, relatează AFP potrivit Agerpres.

Diplomaţii protestează după ce Ministerul de Finanţe israelian a schimbat într-o manieră unilaterală regulile de rambursare a cheltuielilor în cazurile în care diplomaţii invită gazde oficiale la domiciliul lor.

''Suntem constrânşi să închidem reprezentanţele israeliene în lume începând de astăzi'', a anunţat sindicatul angajaţilor Ministerului Afacerilor Externe, într-un comunicat, care precizează că ''serviciul cu publicul rămâne închis''.

Ambasadorul israelian în Belgia, Emmanuel Nachson, a explicat că de acum încolo diplomaţii trebuie să prezinte o dovadă a tuturor cheltuielilor efectuate la domiciliul lor pentru primirea de oaspeţi.

''Când primiţi pe cineva acasă, când luaţi cina sau o altă activitate, nu este întotdeauna posibil să prezentaţi chitanţă pentru tot'', a spus el pentru postul de radio israelian.

''Trebuie să aibă încredere în noi când declarăm cheltuielile'', a adăugat Emmanuel Nachson, subliniind că ambasada israeliană din Belgia a fost de asemenea închisă.

Cotidianul financiar israelian Globes relata luna trecută că Ministerul Afacerilor Externe din Israel se confruntă cu o criză gravă după mai multe reduceri ale bugetului său. Potrivit publicaţiei citate, contabilul general al ministerului le-a cerut diplomaţilor să înceteze toate călătoriile de afaceri şi să renunţe la orele suplimentare ale angajaţilor locali din străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.