Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomaţii ruşi expulzaţi şi familiile lor au părăsit teritoriul SUA la bordul unui avion

british airways avion

Avionul care transportă peste 30 de diplomaţi ruşi expulzaţi din SUA pentru acuzaţii de ingerinţă în alegerile prezidenţiale americane a decolat duminică de la Washington, au relatat agenţiile ruse de presă, citate de AFP. 

"Avionul a decolat, toată lumea este la bord", a anunţat Ambasada Rusiei de la Washington, citată de agenţia publică RIA Novosti. 

Avionul transportă la bord 35 de diplomaţi ruşi şi familiile lor, în total 96 de persoane, care urmează să ajungă în Rusia după ce au fost expulzaţi în cadrul ultimelor sancţiuni ale administraţiei Obama. 

Măsurile anunţate joi de Barack Obama, cu mai puţin de o lună înainte de plecarea sa de la Casa Albă, prevăd în special expulzarea a 35 de persoane acuzate că ar fi membri ai serviciilor de informaţii ruse şi închiderea a două site-uri ruseşti în nord-estul SUA considerate ca baze utilizate de aceşti agenţi. 

Serviciul secret al armatei ruse (GRU) şi serviciul federal de securitate (FSB, fost KGB) fac de asemenea obiectul unor sancţiuni economice, la fel ca patru lideri ai GRU, printre care şi şeful Igor Korobov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.