Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomații ruși și familiile lor au fugit din Coreea de Nord cu o drezină acționată manual

www.facebook.com
drezina

Un grup de diplomați ruși și familiile lor au fau plecat din Coreea de Nord pcu ajutorul unei drezine acționată manual, din cauza măsurilor stricte Covid impuse de autoritățile locale, relatează BBC.

Citește și: LISTA miniștrilor care își țin la secret consilierii personali: transparență până se ajunge la oamenii șefului

Cei opt oameni au călătorit cu trenul și autobuzul înainte de a trece granița rusă pe calea ferată.

Coreea de Nord a blocat majoritatea transporturilor de pasageri pentru a limita răspândirea virusului. Țara susține că nu a avut cazuri confirmate, dar observatorii contestă această afirmație.

De la începutul anului trecut, trenurilor li s-a interzis intrarea sau ieșirea din țară. Majoritatea zborurilor internaționale de pasageri s-au oprit și ele.

Diplomații ruși au rămas astfel cu puține opțiuni.

Fotografiile postate de Ministerul rus al Afacerilor Externe arată diplomații pe drezină, cu o mulțime de valize, într-un peisaj de iarnă.

????25 февраля на Родину вернулись 8 россиян-сотрудников российского Посольства в КНДР и членов их семей. ????Поскольку вот...

Publicată de Russian Foreign Ministry - МИД России pe Joi, 25 februarie 2021

Principalul „motor” a fost al treilea secretar al ambasadei Vladislav Sorokin, care a acționat drezina pentru a traversa pod de peste râul Tumen.

Acest lucru s-a întâmplat după ce grupul, care o includea pe fiica lui Sorokin, Varya, în vârstă de trei ani, a călătorit 32 de ore cu trenul și două ore cu autobuzul pentru a ajunge la granița rusă.

Oficialii ministerului i-au întâmpinat la o stație din partea rusă, iar grupul s-a deplasat apoi cu autobuzul spre aeroportul din Vladivostok.

Măsurile stricte anti-Covid impuse în Coreea de Nord au afectat călătoriile, iar trupe suplimentare au fost trimise în zonele de frontieră cu ordin de a bloca orice posibilă transmitere a virusului.

În ultimul an, mulți diplomați străini au părăsit țara, iar ambasadele occidentale s-au închis.

Majoritatea călătorilor au plecat pe uscat și au trecut granița în China, deși în martie anul trecut a avut loc un zbor către Vladivostock care transporta diplomați din Germania, Rusia, Franța, Elveția, Polonia, România, Mongolia și Egipt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.