Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomatul Rene van der Linden şi biologul Jos Brils, decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de decorare a mai multor persoane, între care se numără diplomatul Rene van der Linden, preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei în perioada 2005-2008, şi biologul Jos Brils.

Şeful statului a conferit Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Mare Ofiţer diplomatului Rene van der Linden în semn de "înaltă apreciere pentru importanta activitate diplomatică desfăşurată în beneficiul relaţiilor româno-olandeze, pentru deschiderea manifestată faţă de ţara noastră, angajându-se profund şi dedicat la promovarea stabilităţii şi securităţii europene", potrivit Administraţiei Prezidenţiale, potrivit agerpres.ro.

Citește şi: LIVE TEXT - AMERICA ALEGE. S-au închis toate urnele! Donald Trump: Rezultatele alegerilor au fost 'fenomenale'

În semn de "recunoaştere a sprijinului important acordat cercetării româneşti, pentru contribuţia majoră avută la dezvoltarea strategiei DANUBIUS-RI", preşedintele Iohannis a conferit Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Ofiţer, Categoria H - "Cercetarea ştiinţifică", biologului din Regatul Ţărilor de Jos Jos Brils.

De asemenea, el i-a decorat pe Paul Meerts, expert în relaţii internaţionale, şi Jaap Willem de Zwaan, jurist şi profesor universitar, cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Comandor, Categoria F - "Promovarea culturii" în semn de "apreciere pentru contribuţia personală importantă pe care au avut-o la dezvoltarea proiectelor educaţionale, sociale şi economice româno-olandeze, precum şi la promovarea imaginii ţării noastre în Regatul Ţărilor de Jos".

Preşedintele Iohannis a conferit Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, Categoria B - "Muzica" violonistei Simon-Renes Irina Andreea în semn de "apreciere pentru măiestria artistică şi locul important pe care îl are în viaţa cultural-artistică a ţării, pentru talentul, dăruirea şi profesionalismul care au dus la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale, promovând imaginea României în Regatul Ţărilor de Jos".

În semn de apreciere "pentru contribuţia importantă avută la promovarea imaginii României în Regatul Ţărilor de Jos, a limbii şi literaturii române ca fundament al culturii şi valorilor româneşti", şeful statului a conferit Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, Categoria F - "Promovarea culturii" Claudiei Marcu, Cătălina Robu şi Alexandru Iosup.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.