Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomatul rus Yuri Ushakov: 'Data summit-ului pentru pace în Ucraina nu este cunoscută'

rusia ucraina

Autoritățile de la Kiev au fost de acord cu organizarea unui summit de restabilire a păcii în regiunea de est a Ucrainei, însă data la care acesta va avea loc nu s-a stabilit până în prezent, a declarat diplomatul rus Yuri Ushakov, citat de agenția Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Dan Barna, făcut praf de Diaspora: ‘Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat?’

Reuniunea liderilor Ucrainei, Rusiei, Franței și Germaniei, destinată găsirii unei soluții pentru criza politică internă din regiunea estică a statului ucrainean va avea loc, în urma acordului autorităților de la Kiev, după o perioadă în care acestea s-au împotrivit unei astfel de întâlniri.

Liderii celor patru state s-au întâlnit în cadrul unui summit similar în octombrie 2016. Pe perioada celor trei ani de la ultima reuniune, statele europene au depus eforturi în vederea facilitării rezolvării situației din regiunea est ucraineană.

Informații legate de data la care acest summit va avea loc nu sunt cunoscute încă. „Nu ne-am decis asupra unei date specifice”, a declarat Ushakov. „Avem câteva probleme cu programul lunii octombrie”, a spus acesta.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Decizia care răstoarnă condamnarea lui Liviu Dragnea

Rebelii separatiști din regiunile Donețk și Lugansk se află în conflict cu autoritățile ucrainene din 2014. În prezent, cele două regiuni din estul Ucrainei se află sub controlul rebelilor, sprijiniți de Moscova, însă Kievul a anunțat în repetate rânduri că intenționează să recâștige controlul asupra acestor teritorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.