Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Direcţia Silvică Bihor a demarat, în mod simbolic, 'Luna plantării arborilor'

timponline.ro
silvicultori

Direcţia Silvică Bihor a demarat luni, în mod simbolic, la Hidişel, acţiunile din cadrul evenimentului "Luna plantării arborilor", ce se vor desfăşura în perioada 15 martie - 15 aprilie, dar fără aportul voluntarilor, fiind efectuate doar de echipe restrânse de angajaţi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Teodor Ioan Suciu.

Direcţia Silvică Bihor a anunţat că suspendă, ca măsuri de prevenire în contextul pandemiei cu coronavirus, pe o perioadă nedeterminată, toate manifestările şi acţiunile pe care obişnuia să le organizeze în cadrul "Lunii plantării arborilor", cum sunt: acţiuni de împădurire cu voluntari, organizarea de simpozioane, conferinţe, efectuarea de drumeţii cu copiii în ariile protejate din custodia D.S. Bihor sau altele, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: RCS&RDS, mesaj pentru toți clienții săi! Recomandarea făcută luni, în plină criză declanșată de coronavirus

"A fost o deschidere simbolică la care am participat doar reprezentanţii instituţiilor din subordinea Ministerului Mediului, conducerea doar şi personalul silvic. În jur de 15 persoane. Plantările nu sunt suspendate, ele vor continua zilnic la toate ocoalele silvice din subordine, până la finalizarea campaniei, trecând peste termenul 15 aprilie, mai ales în zonele montane. Dar fără a implica voluntari. Vor lucra doar angajaţii noştri, personal specializat, în echipe restrânse ca număr, nu vor fi peste 50, aşa cum se prevede în spaţii deschise. Vrem să ne asigurăm că ne îndeplinim programele asumate de regenerare pentru primăvara acestui an", a spus Teodor Suciu.

Cu ocazia deschiderii "Lunii plantării arborilor", la Hidişel, din cadrul ocolului silvic Oradea au fost plantaţi circa 300 de puieţi, din speciile gorun, fag şi frasin, pe o parcelă de două hectare, urmând ca acţiunile să continue până la regenerarea integrală a celor 3,1 hectare de fond forestier care a fost exploatat prin tăieri autorizate.

Citește și: Ultimă oră! CEC Bank, decizie pentru românii cu credite, pe fondul răspândirii coronavirusului: Se amână cu 30 de zile! .

"Pot să vă spun că anul acesta avem cea mai mare suprafaţă de împădurit în zona de munte. La ocolul silvic Remeţi, de exemplu, am avut doborâturi de vânt în anul 2017. Fiind cel mai afectat, anul acesta împădurim acolo 66 de hectare din cele 92 de hectare, diferenţa fiind suprafeţe cu puieţi naturali, pe care însă le monitorizăm pentru a supraveghea evoluţia dezvoltării puieţilor. Dacă va fi necesar, vom interveni în anii următori cu lucrări de completări", a mai precizat Teodor Suciu.

Direcţia Silvică Bihor va regenera în acest an o suprafaţă de 550,53 hectare din care 377,12 hectare regenerări naturale şi 173,41 hectare împăduriri. Pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori se vor executa completări pe o suprafaţă de 36,65 hectare. Pentru realizarea acestui program se vor utiliza peste un milion bucăţi de puieţi forestieri din 18 specii diferite.

Citește și: Un cunoscut medic român explică de ce CORONAVIRUSUL face prăpăd în Italia, dar nu și în România

Între ocoalele cu programul cel mai mare de regenerare se află cel de la Sudrigiu cu 281 de hectare, Remeţi cu 92 de hectare şi Beiuş cu 50 de hectare. Programe de regenerare mai mici vor fi efectuate în Dobreşti cu 4,3 hectare, Aleşd cu 9 hectare şi Marghita, 16,68 hectare.

Pentru prima dată, în acest an se poate consulta harta interactivă a tuturor şantierelor de împăduriri din fondul forestier de stat administrat de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.