Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Direcţia Silvică Tulcea vinde circa 30.000 de metri cubi de lemne de foc

padure lemne defrisari

Direcţia Silvică (DS) oferă populaţiei circa 30.000 de metri cubi de lemne de foc prin punctele care funcţionează pe lângă depozitele celor opt ocoale silvice din judeţ, unele funcţionând şi în Delta Dunării, potrivit Agerpres.

Preţurile practicate de administratorul pădurilor tulcene pleacă de la 157 de lei pe un metru cub şi pot ajunge la 367 de lei pe un metru cub, în funcţie de specia solicitată de client.

"În Deltă, localităţile fiind mai puţine, mai răsfirate şi cu o populaţie mai mică, aprovizionările pe localităţi sunt ajustate pe măsura cererii. Când trebuie să aprovizionăm un depozit cu lemne la Sulina, la preţul de cost se adaugă şi cheltuiala de transport, este evident", a declarat pentru AGERPRES directorul DS, Costel Petcu.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani

El a mai spus că diferenţele dintre preţurile practicate în comunităţile din Deltă şi cele din comunităţile din zona de terasă a judeţului nu sunt semnificative.

"Diferenţele de preţ nu sunt consistente. Există o paletă foarte largă de specii. În zona de baltă preţurile sunt mai mici pentru că lemnul este de slabă calitate, plop şi salcie, şi se adaugă preţul transportului, dar sigur nu depăşesc tarifele din zona de terasă a judeţului", a precizat Petcu.

Direcţia Silvică Tulcea administrează o suprafaţă totală de 103.922 hectare de fond forestier, ceea ce reprezintă 12,2% din suprafaţa judeţului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.