Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directoarea ANM: 'Pe 1 Decembrie va fi o vreme deosebit de caldă'

agerpres.ro
vremea meteo

Directoarea ANM, Elena Mateescu, a declarat joi la Antena 3 că pe 1 Decembrie se vor înregistra temperaturi cu aproape 10 grade peste valorile normale.

„Mâine, de 1 Decembrie, va fi o vreme deosebit de caldă, pentru că vorbim de temperaturi care la scara întregii țări se pot situa între 4 grade în extremitatea de nord a Moldovei până la 19...20 de grade în sudul Banatului. Sunt valori cu peste 8...10 grade peste ceea ce ar fi normal pentru o zi de 1 Decembrie în țara noastră”, a declarat directoarea ANM.

„Chiar și a doua zi din luna decembrie va fi una foarte călduroasă, pentru că temperaturile rămân ridicate, 21 de grade posibil în sudul Dobrogei dar și valori mai ridicate în dealurile subcarpatice ale Munteniei. Inclusiv în Capitală ne așteptăm să consemnăm valori în jurul a 18 grade și minime pozitive pe parcursul nopților și dimineților pentru primele două zile din luna decembrie”, a mai indicat șefa ANM.

Ea a menționat că în special în zonele intracarpatice s-ar putea înregistra cantități ridicate de ploi, iar la altitudini mai mari de 1800 m, în masivele montane din nordul țării, este posibil să consemnăm precipitații mixte, asociate și cu rafale de vânt de peste 80-100 km/h.

Vremea se răcește de duminică

Conform directoarei ANM, începând de duminică se va  consemna „o răcire semnificativă în toată țara”, mai accentuată în regiunile intracarpatice, acolo unde maximele nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius iar minimele vor fi „spre -11 grade în zonele depresionare, până la cel mult 1-2 grade în zona litoralului”.

„Săptămâna viitoare ne putem aștepta la o vreme rece și mohorâtă, deși în multe regiuni aspectul general va fi mai degrabă de toamnă târzie decât de iarnă. Ziua, temperaturile vor atinge în jur de 2 - 8 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi preponderent negative”, a completat șefa ANM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.