Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Director DAJ Mureş: 'Nu putem să ne plângem că judeţul e afectat de secetă; culturile agricole, diminuate cu 10% faţă de 2019'

seceta

Directorul executiv adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Mureş, Ileana Guşatu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că judeţul Mureş a fost afectat de secetă doar în foarte mică măsură, iar culturile agricole au fost diminuate aproximativ cu 10% comparativ cu cele de anul trecut.

"Culturile noastre au suferit, dar judeţul Mureş nu a fost afectat de secetă. Pentru culturile înfiinţate în toamnă producţia a fost cu până la 10% mai mică decât cea a anului anterior. Eu spun că şi cultura de porumb cam tot în acest procent este afectată, vom veda la finalul campaniei. Dar în fermele în care s-a respectat tehnologia şi se face tehnologie performantă, diferenţele de producţii sunt mult mai mici decât 10%. Nu putem să ne plângem că judeţul Mureş este afectat de secetă, este într-o mică măsură, dar am avut ploi suficiente şi uneori chiar la timp, astfel încât producţia să nu sufere. Acolo unde nu s-a respectat tehnologia probabil că au pierderi mai mari, de circa 15%, dar aici e vorba de micii fermieri, care nu afectează producţia totală a judeţului", a declarat Ileana Guşatu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alexandru Rafila, după noul record de cazuri Covid-19: Nu mai facem față la pacienți!

Potrivit reprezentantei DAJ Mureş, la culturile însămânţate toamna trecută a fost o singură persoană care a solicitat despăgubiri, însă la culturile de primăvară nu sunt despăgubiri solicitate.

"Singura problemă este că producţiile au fost puţin mai mici faţă de anul trecut. Dacă fermierii au sămânţă rezistentă la secetă, atunci producţia nu suferă. Dar suntem un judeţ norocos. Nu ne putem compara cu Sudul şi Sud-Estul României, unde 1,7 milioane de hectare au fost afectate 100%", a precizat Ileana Guşatu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.